StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Er moeten lastige knopen worden doorgehakt.
Medische testen maken deze week het onderwerp uit van de toenemende bedrijvigheid op en rond de Freethiel, maar het echte veldwerk begint vanaf volgende week maandag. Vorige week vrijdag werd Yannick Ferrera voorgesteld als nieuwe T1, maar hoe zijn technische staf er zal uitzien was gisteren woensdag nog een groot vraagteken. Fysical coach Jonas Ivens heeft immers te kennen gegeven te stoppen met die job, maar ziet een verlengd verblijf in de technische staf wel zitten, ook al in het kader van het behalen van zijn Uefa A-diploma over een jaar. Met Eric Dehaeseleer werd inmiddels een vervanger aangetrokken, maar indien Jonas behouden blijft voor de technische staf "zou" het kunnen dat, ofwel Dirk Geeraerd, ofwel Johan Van Rumst, moeten vrezen voor hun job, tenzij voor é&reacuten van hen een andere oplossing binnen de club (bv. beloften) wordt gezocht. En dan is er nog de vraag welke accenten eventueel Yannick Ferrera binnen zijn staf wil leggen. Er wordt vaak gesproken over het onzeker bestaan van de hoofdcoach zodra de resultaten tegenvallen, maar dat van de T2 en T3 lijkt mij minstens even onzeker of slechter. Gezien de hoogdringendheid (maandag starten de trainingen) kan een beslissing omtrent de samenstelling van de technische staf nooit lang op zich laten wachten. Wie wel al een tijd op zijn beide oren mag slapen is keeperstrainer Gerry Oste.

* Hoe zit het met de overtuigingskracht van Yannick Ferrera ?
Het is al een tijdje stil rond Victorien Anbang die na zijn uitsluiting op speeldag 10 van play-off II thuis tegen Kortrijk, via de sociale media min of meer zijn afscheid aankondigde in afwachting van een nieuwe schorsing (de derde sinds zijn verblijf in België en dat kan wel tellen voor een prille twintiger).

En toch bleven de berichten omtrent de nabije toekomst van Victorien mekaar af en toe wat tegenspreken. Nu maakte ik mij de bedenking, zou Yannick Ferrera misschien eens kunnen praten met Anbang, want die heeft in Sint-Truiden met hem nog samengewerkt en dat zou eventueel een doorslaggevend argument kunnen zijn.

PVW.