StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zichzelf spontaan aangeboden.
Woensdag ontving ik een smsje met als inhoud dat W-B een speler van Lokeren had weggeplukt. Het ging om de 20-jarige verdediger Dani Spitael. Navraag heeft geleerd dat Dani die nog geen enkele selectie op zak had in het fanion van Sporting Lokeren, zichzelf spontaan had aangeboden met de bedoeling komend seizoen ervaring op te doen bij de beloften van W-B. Een gast met voetbalinzicht als je het mij vraagt !

* François Marquet wordt een kustboy.
De Franstalige Standard-clan heeft het hard te verduren. Clan is misschien net niet het juiste woordgebruik, want niet dat deze gasten voortdurend de boel verziekten, maar ze vonden als jonge gasten het voetballeven in Beveren (spelen of niet) ver van slecht. Na Goblet, Mmaee en Buatu is nu ook het liedje van François Marquet op de Freethiel uitgezongen.
En net zoals in het geval van Buatu (helemaal rond is de deal met de Portugezen volgens mij nog niet), komt ook Marquet bij Oostende in een club met ambitie terecht. Marquet die nog een jaar contract had bij W-B, ziet in Oostende Gert Verheyen terug die hij bij de Belgische U19 nog als coach had.
Gert Verheyen heeft zich wel eens laten ontvallen dat François bij de beste 5 spelers hoort met wie hij in de nationale jeugdreeksen werkte. Het is een feit dat Marquet die een verleden heeft bij Standard, PSV en Moeskroen, over een gave traptechniek beschikt, maar hij zal toch een flinke tand moeten bijsteken om bij KVO een basisplaats te kunnen claimen, maar dat wensen we hem uiteraard wel van harte toe.

PVW.