StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Het WK in Rusland is pas een goeie week bezig, maar ondertussen hebben in eigen land de meeste ploegen de trainingen hernomen. Bij W-B gebeurde dat maandag onder leiding van voetbalbeest Yannick Ferrera wiens opdracht er in bestaat een zo goed als nieuwe ploeg op poten te zetten.

Welke zijn de eerste indrukken van de nieuwe coach was mijn openingsvraag aan sportief manager Danny De Maesschalck ?
Danny : "Die zijn in ieder geval positief en er is de eerste dagen al flink gewerkt. Het is een dwingende manier van werken, maar op een menselijke wijze met veel praten naar de spelers toe. Alleszins een geslaagde eerste week en niet onbelangrijk, zonder blessures tot nu toe."

Duchtig getraind, is dat normaal of eerder ongewoon in die eerste week ?
Danny : "Dat zal overal zo wel zijn, maar de intensiteit wordt vooral bepaald door onze niuwe conditiecoach die ook voor het nodige loopwerk en passages zonder bal heeft gezorgd."

Je hebt als sportief manager al heel wat hoofdtrainers meegemaakt bij W-B. Zijn er vergelijkingen mogelijk ?
Danny : "Elke coach heeft zijn specifieke manier van werken en het grote verschil met vorig jaar is dat we nu een zo goed als nieuwe selectie hebben. In de opbouw zal er dus verhoogde aandacht zijn voor het aankweken van automatismen en eigen klemtonen van onze coach."

Mag ik spreken over een grote schoonmaak die de selectie heeft ondergaan ?
Danny : "Klopt en die is tweeledig. Enerzijds hebben we een aantal jongens laten vertrekken die hier een stap voorwaarts hebben gezet en onmogelijk te houden waren, maar anderzijds zijn er gasten vertrokken die op een dood spoor zaten en nood hadden aan een nieuwe uitdaging. Die optelsom heeft inderdaad geleid tot een metamorfose van de groep."

Hoe zeker zijn jullie dat Ampomah blijft ?
Danny : "Ik ben daar vrij zeker van. Voor ons is een transfer onbespreekbaar en we zullen daar onder geen enkel beding aan meewerken."

Tot hier deel1 van onze babbel met Danny De Maesschalck en zaterdag volgt deel 2 dat we aansnijden met de zoektocht naar een spits en 2 keepers.

Patrick Van Wesemael.