StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY, VERVOLG.

Vrijdag sloten we het interview met sportief manager Danny De Maesschalck af met een duidelijk antwoord op de vraag of Nana Opoku Ampomah zou blijven. Vandaag starten we met de vraag wanneer er een nieuwe spits komt nu de Hongaarse piste is afgesprongen.
Danny : "Er zijn alternatieven, maar overhaasting is een slechte raadgever. We willen/zullen een inspannng doen voor een goeie spits, maar we mogen daarbij uiteraard ons budget niet uit het oog verliezen. Er wordt hard aan gewerkt, maar we laten ons niet opjagen in de overtuiging dat er 1 of 2 weken langer over doen om het juiste profiel te vinden, meer aangewezen is dan te snel en risicovol beslissen. Onze selectie is momenteel voldoende ruim om een goeie voorbereiding te garanderen en 1 of 2 spelers inpassen tussen nu en een tiental dagen lijkt mij geen groot probleem. "

Zijn die paar weken een deadline ?
Danny : "Alleszins het opzet, maar zeker weet men dat nooit. We hebben 4 weken onderhandeld met een Hongaarse aanvaller omdat binnen de sportieve cel iedereen overtuigd was dat het de meest geschikte oplossing was voor onze club, maar hij heeft ons al die tijd aan het lijntje gehouden."

Hoe vervelend is het uitblijven van een tweede en derde doelman ?
Danny : "Een tweede doelman is belangrijk, sowieso omdat we nu al weten dat Davy de 2 matchen tegen Anderlecht niet mag spelen. Ik maak mij echter sterk dat die tweede doelman er in de loop van volgende week zal staan. De derde keeper is thans geen prioriteit omdat we de opportuniteit bekijken of een rotatiesysteem met onze 3 beloftenkeepers een oplossing kan bieden."

En wat met Victorien Anbang ?
Danny : "Daar zijn we op dit moment nog altijd mee in onderhandeling en ik verwacht midden volgende week een definitieve ja of nee. Op basis van de laatste signalen zijn we hoopvol dat Victorien er nog een jaartje zal bijdoen, maar ook voor zijn positie hebben we een alternatief achter de hand."

Waar wringt het schoentje, want voor alle partijen lijkt mij een snelle oplossing de beste zaak ?
Danny : "Het was vorig jaar niet anders. Ik herinner mij tijdens het oefenkamp toen elke dag te hebben gebeld met de manager, Chelsea en Anbang zelf en uiteindelijk is hij begin augustus gekomen, maar helaas niet fit. Hoe vervelend het ook is, Chelsea ligt niet wakker van een uitgeleende speler zoals Victorien omdat zij de zekerheid hebben hem altijd wel ergens te kunnen plaatsen."

En we zijn ook nog op zoek naar een assistent-coach.
Danny : "Nadat Johan vorige week zaterdag heeft beslist niet in te gaan op ons voorstel, is er afesproken deze week nog te werken met de huidige staf en begin volgende week eens samen rond de tafel te zitten met de coach om te luisteren aan welk profiel assistent-coach hij denkt en daarmee aan de slag te gaan."

Patrick Van Wesemael.