StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY, DERDE EN LAATSTE DEEL.

Vandaag sluiten we het drieluik met sportief manager Danny De Maesschalck af en we doen dat door vooruit te blikken op de mogelijkheden van onze spelersgroep.

Binnen de Sportieve Cel wordt gezegd dat het merendeel van de nieuwkomers, in tegenstelling tot de voorbije jaren, "onze eerste keuzes" zijn. Wat mogen we hieruit besluiten ?
Danny : "Die keuzes zijn een wikken en wegen tussen het vooropgestelde profiel en het beschikbare budget voor die positie. Het grote verschil met voorgaande jaren is dat de meeste nieuwkomers titularis waren in hun vorige ploeg en dus veel gespeeld hebben. In het verleden zaten er wel wat jongens bij die door blessures of andere omstandigheden een periode inactief waren en daardoor financieel meer haalbaar. Veel zal afhangen van de snelheid waarmee deze grotendeels vernieuwde spelersgroep zich door onze coach laat smeden tot een hopelijk aantrekkelijk voetballend geheel."

Welke ambitie mag deze groep koesteren wanneer die straks op puntstaat ?
Danny : "We willen graag opnieuw positief voetbal brengen zoals vorig seizoen en dat met zo offensief mogelijk voetbal gestoeld op een goeie organisatie. Daarbij is het de bedoeling om de competitie af te sluiten met een beter gevoel dan een twaalfde plaats, want in verhouding tot het positief voetbal dat we hebben gebracht was dat een te lage klassering. We zijn dus met onze klassementshonger blijven zitten en daaraan iets doen gekoppeld aan liefst genietbaar voetbal is ons streefdoel voor dit seizoen."

Vorig seizoen was Ryota Morioka de patron van de ploeg. Heb je het gevoel dat Lulic over voldoende potentiële mogelijkheden beschikt om in zijn voetsporen te treden ?
Danny : "Het is nog te vroeg om daarover iets zinnigs te zeggen, maar hij zal die verantoordelijkheid alleszins op een andere manier invullen dan Ryota. Naar een copy van Morioka zoeken was zinloos. Lulic is sneller en heeft een grotere actieradius en zal op die manier proberen zijn stempelte drukken, daar waar Ryota hoger speelde en met korte tikken/bewegingen iets kon forceren. Lulic is overigens een drietal jaar jonger en sowieso vind ik het niet correct om spelers te vergelijken."

Toch nog een bijkomende poging tot vergelijking, maar dan van Ibrahima Seck met Pau Keita.
Danny : "Dat is één van de nieuwkomers die de laatste maanden weinig of niet heeft gespeeld. Voorbereiding en oefenmatchen zijn voor hem de ideale gelegenheid om weer ritme op te doen, maar de kwaliteit is zeker aanwezig. Hij heeft de sleutel dus in eigen handen om de positie van Seck op een waardige manier over te nemen."

Patrick Van Wesemael.