StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Hier ben ik weer, na weken zwoegen en zweten vanwege die oh zo leuke examens ben ik er opnieuw om mijn ongezouten mening te verspreiden over een onderwerp dat me nauw aan het hart ligt, Waasland-Beveren. In het artikel van deze week heb ik het over de nieuwe truitjes van de club en wat ik daar nu juist van vind.

Om het vlot te houden en mezelf te beperken tot de essentie heb ik gekozen om enkel de uit-en thuistenue te bespreken. Waarom? Mijn mening over de keepersoutfit is namelijk heel eenvoudig. Het moet duidelijk zijn en mag enige vorm van structuur bevatten die in dezelfde lijn ligt als de tenue voor de veldspelers. Doet het dat volgens mij? Absoluut, daarom is dat alvast geslaagd.

De uittenue:
Ik denk dat we ondertussen allemaal al weten waarom deze tenue is gemaakt. Voor zij die het niet weten: Waasland-Beveren maakte zo'n maand geleden een promotiefilmpje om de nieuwe uittenue voor te stellen. Eddy Jaspers, gewezen verdediger van KSK Beveren vertolkte hierin de hoofdrol. Deze tenue is ontwikkelt ter ere van de wedstrijd KSK Beveren - FC Barcelona die exact 40 jaar geleden werd gespeeld in het Freethielstadion. Ik denk dat ik niet lieg als ik zeg dat de link met die wedstrijd snel kan worden gelegd. Als de kleurencombinatie je een beetje doet denken aan de Spaanse topclub, voel je dan niet vreemd ( ik heb het ook ). Ondanks ik niet zo'n fan ben van zowel de club als de kleurencombinatie kan het shirt mij toch enorm bekoren. Zeker omdat ik een enorme voorstander ben van het behouden van een bepaalde traditie en aandacht voor belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de club. Voor mij is het dus zeker en vast een geslaagde outfit.

De thuistenue:
En dan nu het shirt dat we het vaakst gaan zien, en als je het mij vraagt mag je dat alvast bewonderen noemen. Want man man man ik ben fan! Al jaren is onze thuistenue één die nauwelijks veranderd telkens er een nieuw seizoen begint. Deze keer is dat helemaal anders. Het lijkt in de verste verte niet op de outfit van de afgelopen jaren en daar zat ik al lang op te wachten. Wat het voor mij zo mooi maakt zijn de dunne strepen in het gele gedeelte en de blauwe mouwen, iets dat ik al heel lang wou zien bij onze Leeuwen en nu is dat eindelijk zover. Ik zei het hier thuis ook direct. Ik heb een enorm KSK Beveren gevoel bij deze tenue, en eerlijk is eerlijk wie wil dat nu niet? Het is dus niet moeilijk te concluderen dat ik een enorme fan ben van deze kit!

Tot volgende week!

Seppe Meul.