StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KICK-OFF 2018, DEEL1.

Dinsdagavond 26 juni was er de jaarlijkse ploegvoorstelling van Waasland-Beveren en in tegenstelling met de voorbije jaren werd het een uitwedstrijd. The place to be dinsdagavond was niet het Freethielstadion zoals gebruikelijk, maar het gebouwencomplex van sponsor AIMS (gespecialiseerd in werkkledij) te Temse waar niets aan het toeval was overgelaten om de genodigden op een warm onthaal te vergasten. Het was Michaël Opgenhaffen die jullie ongetwijfeld kennen van de voortreffelijke wijze waarop hij bij de thuiswedstrijden de persconferenties aan mekaar praat, die dinsdag de sprekers aan de tand voelde en niet meer dan logisch dat hij opende met voorzitter Dirk Huyck die zijn verwelkoming als volgt begon :
Dirk : "Ik ben bijzonder trots en fier om in naam van het bestuur van Waasland-Beveren zoveel partners (en dat mag in de ruime betekenis van het woord worden gezien) van harte welkom te mogen heten. We zijn ook bijzonder dankbaar voor deze fantastische locatie waarvoor dank aan Geert en zijn medewerkers. Ik begin effectief aan mijn derde seizoen als voorzitter en durf zeggen dit met nog meer ambitie, motivatie en passie te doen. En onze groep is bijzonder ambitieus met jullie als voornaamste bouwsteen. Jullie zijn het fundament van de toekomst van deze club. Dank U daarvoor."

Met welk gevoel kijkt U terug naar het voorbije seizoen ?
Dirk : "Ikzelf vond het een schitterend seizoen. Oké, ik besef met een valse noot op het einde, maar het positieve blijft bij mij overleven. We hebben enorm veel lof gekregen en zelfs de grootste critici uit het verleden spraken en schreven positief over onze club. We kregen de stempel revelatie met attractief en aanvallend voetbal, hadden geruime tijd de topschutter van de JPL in onze rangen en scoorden hoog in het klassement van de assist-koning met als gevolg dat we bijna tot het laatst hebben meegestreden voor een plaats in play-off I. Vijfmaal een uitverkochte Freethiel ! Ongelooflijk! Veel slapende supporters die weer de weg vonden naar de Freethiel, het was voor mij als voorzitter een droom die werkelijkheid werd."

We betaalden daarvoor de tol van de roem, want enkele sterkhouders werden in de loop van het seizoen, weliswaar voor veel geld, verkocht.
Dirk : "Ik denk dat het verlies van spelers inerent is aan het voetbalgebeuren. We hebben als club meer aantrekkingskracht gekregen en behoorlijk meer volk. We hebben als bestuur de verantwoordelijkheid de club te leiden als een bedrijf. Deze transfers geven ons zuurstof voor de toekomst en de mogelijkheid om de club verder uit te bouwen en dat is bijzonder belangrijk."

Halverwege het seizoen verloren we ook Philippe Clement. Wist je toen al dat het halen van po1 moeilijk zou worden ?
Dirk : "Ik denk uiteraard dat het vertrek van Philippe een kleine zwarte plek was op vorig seizoen, maar het zou te kort door de bocht zijn om dit argument te gebruiken als excuus voor het mis lopen van po1. De kwaliteit van de staf en spelers was er en dat hebben ze ook bewezen na nieuwjaar, denken we maar aan de knappe overwinning op de Bosuil. We lagen op koers voor dat po1-ticket tot de voorlaatste thuiswedstrijd tegen Gent. Ik denk ook dat we fier mogen zijn op de werking van onze Sportieve Cel. Dankzij de uitstekende werking van ons scoutingsapparaat onder leiding van hoofdscout Daniel De Clerck en sportief manager Danny De Maesschalck zijn we er in geslaagd het afgelopen seizoen liefst 8 uitgaande betalende transfers te realiseren en ik zou het moeten navragen, maar dit is misschien wel een unicum in het Belgisch voetbal."

Tot zover deel 1 van de babbel die Michaël Opgenhaffen had met voorzitter Dirk Huyck. Voor deel 2 verwijzen we jullie graag naar morgen zondag.

Patrick Van Wesemael.