StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KICK-OFF 2018, DEEL2.

Vandaag hernemen we met het vervolg van het interview dat moderator Opgenhaffen op de kick-off had met Dirk Huyck.

Er zijn heel wat spelers vertrokken, maar de voorbije weken werden ook veel inkomende transfers gerealiseerd. Het huiswerk is flink opgeschoten en dat is een groot verschil met voorgaande jaren toen bij het begin van de voorbereiding de kern nog ver van compleet was.
Dirk : "Uiteraard een bewuste keuze van de Sportieve Cel om heel snel te schakelen. We wisten vrij snel bij het begin van het seizoen welke posities moesten worden ingevuld en door de aantrekkingskracht is het ons gelukt nagenoeg al onze eerste keuzes te ovrtuigen de stap te zetten naar Waasland-Beveren. Het was een combinatie van de verhoogde sexy uitstraling van onze club en de financiële middelen door de gedane transfers. Wanneer meerdere cruciale vacatures moeten worden ingevluld is het overigens een must met een zo goed als volledige kern aan de voorbereiding te beginnen."

Maar ik denk/hoop dat er nog enkele spelers moeten bijkomen. Kan je een tipje van de sluier oplichten ?
Dirk : "Ik steek niet onder stoelen of banken dat er nog wat werk aan de winkel is. We zijn nog op zoek naar een 9, een diepe spits/pivo-aanvaller naar analogie met types uit het recente verleden zoals Gano en Thelin, mar die zijn dun gezaaid. Verder hebben we nood aan een flankaanvaller na het vertrek van Mynny en de langdurige onbeschikbaarheid van Tuur Dierckx. Tot slot hopen we nog steeds op een verlengde samenwerking met Victorien Anbang, maar wanneer dat niet lukt komt er zeker een vervanger."

Er moet dus een nieuwe ploeg worden gebouwd en die belangrijke taak hebben jullie aan Yannick Ferrera toevertrouwd.
Dirk : "Op het moment dat we besloten voor een nieuwe coach te gaan was er reeds heel wat werk verzet en daarom hebben we onze tijd genomen met de Sportieve Cel. We zochten een coach naar analogie met onze visie : jong en Belgisch met de nodige potentie en enorm veel drive zoals onze club. een coach die de passie voor het voetbal met het bestuur deelt en ondanks zijn jeugdige leeftijd al heel wat ervaring heeft opgedaan. Dat profiel heeft ons bij Yannick Ferrera gebracht en we zijn ontzettend blij met hem een contract te hebben afgesloten. Een coach is echter maar zo sterk als zijn staf en daarom ben ik opgetogen dat een aantal leden van de technische staf waaronder Dirk Geeraerd, Jonas Ivens en Gerry Oste de club zijn trouw gebleven. Voeg daarbij een zeer gedreven fysicaltrainer Eric Dehaeseleer en we zullen deze staf de volgende dagen verder vervolledigen zodat niets aan het toeval wordt overgelaten de spelersgroep optimaal klaar te stomen voor komend seizoen."

Sportief zit het snor, maar hoe gaat het extra-sportief met Waasland-Beveren ?
Dirk : "Op dat vlak zit onze club in volle evolutie, maar we willen ook vol inzetten op het jeugdniveau. We gaan voluit voor de jeugdwerking, uitraard onderleiding van het jeugdbestuur en hebben onszelf een nieuwe opdracht gegeven en die challenge bestaat er in de volgende 5 jaar 5 jeugdspelers te laten doorstromen naar de A-kern. Op infrastructureel gebied onder leiding van onze ondervoorzitter hebben we de laatste jaren enorm veel stappen gezet, maar er moeten er nog volgen. Onder leiding van onze financieel-directeur Olivier Swolfs zijn we er in geslaagd ons financieel negatief eigen vermogen weg te werken en het is de bedoeling een financieel stabiele club te worden en blijven, maar zonder exotische investeerders."

Wat wil je tot slot nog kwijt aan de vele sympathisanten van deze club ?
Dirk : "In naam van alle aandeelhouders waaronder een aantal hier aanwezig vanavond, wil ik vooral mijn dank richten aan de gemeente Beveren. De constructieve samenwerking dagin, daguit tussen gemeente en voetbalclub is inerent aan de evolutie van deze club. Maar er is nog een laatste belangrijke opdracht : indien wij als club op het hoogste niveau wille stand houden, moeten we samen de uitbouw van het Freethielstadion realiseren. De realisatie van een nieuwe tribune is een must om onze supporters meer kwaliteit, sfeer en beleving te bieden, want zij blijven de kern van onze ploeg."

Patrick Van Wesemael.