StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KICK-OFF 2018, DEEL3.

Aansluitend op voorzitter Dirk Huyck die veel lof had voor de samenwerking tussen club en gemeente, mocht ook de hoogste in rang van die gemeente zijn zegje komen doen aan de microfoon bij Michaël Opgenhaffen. Heeft de voorzitter overdreven was de eerste vraag van Michaël aan burgemeester Marc Van De Vijver ?
Burgemeester : "Denk het niet. Ik zit bijna 20 jaar in het schepencollege (in 1999 als schepen van sport in het college gekomen) en het sportgebeuren, ook het voetbal, was mij totaal onbekend. Ik ben dus niet geboren zoals veel Belgen met een voetbal in de maag. Ik heb dat echter vrij snel leren waarderen, kennen en vooral koesteren. Ik heb ervaren hoe belangrijk het voetbal voor de gemeente Beveren is. Ik heb in die kleine 20 jaar kunnen bijdragen aan de band tussen club en gemeente en meen dat er weinig gemeenten zijn waar de betrokkenheid tussen de genoemde partijen zo intens is."

De voorzitter vertelde dat, wanneer we verder willen professionaliseren, er nog infrastructurele werken nodig zijn. Dan kan U moeilijk anders dan hem daarin volgen ?
Burgemeester : "Klopt en dat hebben we in het verleden al vaker gedaan. Toen SK Beveren in tweede klasse speelde hebben we een nieuwe tribune gebouwd omdat de oude was afgebroken en ik heb mij pas achteraf gerealiseerd dat mijn politiek lot als burgemeester daar een beetje aan verbonden was. Later is daaruit Waasland-Beveren geboren en indien de club dieper was weggezakt, had ik hier vandaag waarschijnlijk niet gestaan als burgemeester. Infrastructuur is belangrijk, want als we die nieuwe tribune toen niet hadden gezet, stonden we hier vandaag evenmin omdat het een belemmering was om de nieuwe club Waasland-Beveren te maken en een kans te geven weer op het hoogste niveau aan te pikken. Dat is dankzij de medewerking van veel mensen gelukt. Omkijken en lessen trekken uit het verleden is &eaciteén zaak, maar we moeten ook durven naar de toekomst kijken en dat is de reden waarom we op de gemeenteraad van mei jl. de beslissing hebben genomen de procedure in gang te zetten tegen volgend jaar de bouw van een nieuwe tribune te starten. De selectiecriteria zijn goedgekeurd en het is de bedoeling om in oktober minstens 3, maar waarschijnlijk 5 ondernemers te selecteren waaruit na voorleggen van het lastenboek en goedkeuring door de gemeenteraad in oktober, uiteindelijk één ondernemer zal worden gekozen die in het voorjaar 2019 met de bouw van een nieuwe tribune kan starten die plaats biedt aan 2500 à 3000 supporters met horecagebeure en gekoppeld aan een woonproject."

Tot zover enkele fragmenten uit de babbel die Michaël had met de burgemeester die op zijn beurt een applaus vroeg aan de aanwezigen voor het knap en gewaardeerd werk van het bestuur de voorbije jaren. Morgen krijgen jullie een derde sfeerbeeld van de Kick-Off met dan trainer Yannick Ferrera aan het woord.

Patrick Van Wesemael.