StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KICK-OFF 2018, DEEL4.

In deel4 van de Kick-Off laten we de man aan het woord waarvan de voorzitter (en uiteraard al wie Waasland-Beveren een warm hart toedraagt, hoopt dat hij de geknipte persoon is om van deze nagenoeg volledig nieuwe ploeg en liefst zo snel als mogelijk, een aantrekkelijk voetballend geheel kan maken. Met welk gevoel sta je hier, met die vraag opende Michaël Opgenhaffen zijn praatje met Yannick Ferrera.
Yannick : "Een heel goed gevoel. Zoals iedereen weet zat ik 8 maanden thuis en dat was niet plezant. Daarom geniet ik van elk moment dat ik op de club ben."

Je begint als hoofdcoach aan het seizoen, maar in het verleden moest je wel eens als depaneur inspringen. Ik durf veronderstellen dat dit veel leuker is ?
Yannick : "Zeer zeker, want je krijgt de kans een ploeg te bouwen, gesprekken te voeren met bestuur en spelers, een mening te geven bij transfers en dat heeft alleen maar voordelen."

De voorzitter had het over een prima profiel. Is dat wederzijds, heb je er na een tweetal weken al zicht op dat het klikt tussen Waasland-Beveren en Yannick Ferrera ?
Yannick : "Ik denk dat we mekaar op het juiste moment hebben gevonden. Er moet een nieuw elftal worden gebouwd en over de manier waarop dat best gebeurt delen we dezelfde visie."

Met Anderlecht, Gent, Charleroi, STVV, Standard en Mechelen heb je al een pak ervaring op het hoogste niveau. Met welke van deze clubs zou je Waasland-Beveren het best kunnen vergelijken ?
Yannick : "Ik kies voor Sint-Truiden. In mijn periode daar werd er ook volop gebouwd op Stayen en trof ik er, net als hier, mensen aan met gezonde ambitie die een stap hoger wilden zetten."

Een tijdje geleden las ik een interview met onze voorzitter waarin hij de wens uitdrukte beter te doen dan vorig seizoen en wie weet mee te doen voor een play-off I –ticket. Kort daarna counterde je onze president door te stellen dat de middenmoot al een heel succes zou zijn. Is het nog te vroeg om een betrouwbare ambitie uit te spreken ?
Yannick : "Ik ben er om de voorzitter te temperen ! Iedereen beseft dat we een nieuwe ploeg moeten bouwen en sommige spelers hebben meer tijd nodig dan andere. Ik kan wel beloven dat de ploeg, technische staf en bestuur keihard zullen werken om een mooi verhaal te schrijven, maar om daarop een ambitie te kleven na iets meer dan 8 dagen, dat is te vroeg."

Ben jij een aanvallende of eerder een verdedigende coach ?
Yannick : "Ik zou niet in die bewoordingen spreken. Wij willen vooral een actieploeg zijn en met onze eigen idee&eulln en filosofie aan een wedstrijd beginnen."

In 2016 won je met Standard de beker. Droom je die stunt met W-B eens te kunnen over doen of primeert de competitie ?
Yannick : "De beker is een minicompetitie van een zestal wedstrijden. Het zou dom zijn die mogelijkheid links te laten liggen voor de competitie. Mijn opvatting hierover is simpel : we willen alle wedstrijden, maakt niet uit of het een beker- of competitiewedstrijd is, winnen."

Heb je tot slot nog een boodschap voor de supporters ?
Yannick : "Zoals net gezegd, we gaan met zijn allen elke dag hard werken om een mooi seizoen te maken en dat tot het laatste moment. Resultaten hangen echter vaak van details af, maar door zelf het spel proberen te controleren, kunnen die in positieve zin worden gestuurd."

Yannick Feerrera was "nog" niet de spraakwaterval die we kennen van televisie en dat lag heus niet aan de geluidsinstallatie die onvoldoende berekend leek voor het vele geroezemoes in een overigens prachtige feesttent, maar ik kan mij wel vinden in het principe : geen woorden, maar daden.

Na Yannick ferrera waren er nog korte interviews met onze commercieel verantwoordelijke Bram Lefebure en een vertegenwoordiger van onze nieuwe kledijsponser Uhl-sport en daarbij was natuurlijk het showen van onze nieuwe uit- en thuistruitjes een opgemerkt item. Veel kan ik hierover niet schrijven, want ik zou zeggen : je moet ze gewoon zien !

Na de individuele voorstelling van de spelers, medische en technische staf, mocht zaakvoerder Geert van AIMS uit handen van voorzitter Dirk Huyck een attentie in ontvangst nemen als grote blijk van aprreciatie voor het letterlijk en figuurlijk warm onthaal.

Een eerste geslaagd avondje Waasland-Beveren van dit seizoen werd, na nog een hapje en een drankje, daarmee afgesloten en laat ons hopen dat er nog vele mogen volgen !

Patrick Van Wesemael.