StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vruchtbaar weekend.
Waasland-Beveren heeft een verlengd vruchtbaar weekend achter de rug. Zaterdag won het de oefenpot bij de buren uit Sint-Niklaas (1-3) die uitkomen in de vroegere derde klasse (thans tweede amateurreeks). De eindstand stond reeds aan de rust op de bordjes en dat in tegenstelling met de wedstrijden in Vrasene en Melsele waar het verschil pas in de tweede helft werd gemaakt.
Opvallend in de nog weinige voorbereidingspartijtjes tot nu toe is dat Cherif Ndiaye die bijna was afgeschreven, niet omdat hij al te oud zou zijn, maar omdat hij toch al enkele jaren op de Freethiel rond loopt, goed bij schot is. Het is nog te vroeg om te stellen dat hij op weg is een tweede Ampomah te worden, maar ik zou het bestuur toch aanraden niet te snel te handelen om Cherif te laten vertrekken.

En over Ampomah gesproken : maandag kwam het verlossende nieuws dat Nana Opoku Ampomah zijn verblijf op de Freethiel met een paar jaar heeft verlengd. Nu zijn we er ons van bewust dat de duur van die periode met een dikke korrel zout moet worden genomen (als met het grote geld wordt gezwaaid blijft alles bespreekbaar), maar het is voor Ferrera en zijn groep wel een enorme opsteker dat iemand als Ampomah langer in Beveren blijft. Dikke proficiat aan het bestuur om deze lastige klus tot een goed eind te brengen.

En het positief nieuws bleef maar komen. Nog maandag raakte bekend dat Beni Badibanga een contract voor 2 seizoenen met optie op een derde, heeft getekend bij Waasland-Beveren. De 22-jarige Badibanga komt over van Standard waar hij er niet in slaagde tot de hoofdmacht door te dringen. Het voorbije half jaar kwam hij uit voor Lierse, het seizoen daarvoor speelde hij voor het Nederlandse Roda JC. Bedoeling is dat Beni het vuur aan de schenen moet proberen leggen van Aleksandar Bojevic nu Olivir Myny naar OHL is vertrokken. De komst van Badibanga betekent dat de piste naar Benson hiermee wordt afgesloten. Waasland-Beveren en spelers met een opleiding bij Standard, ze zijn de laatste jaren niet meer los te koppelen van mekaar. Goblet, Caufriez, Buatu, Marquet en nu Badibanga.

Het is nu nog enkel wachten op een diepe spits en een bijkomende assistent voor de technische staf, want voorlopig is er nog geen knoop doorgehakt of er al dan niet verder wordt gezocht naar een derde doelman.
In de marge nog meegeven dat Zinho Gano Oostende verlaat voor KRc Genk. Het zoveelste bewijs dat Philippe Clement begin het voorbije seizoen veel kwaliteit ter beschikking had op de Freethiel en dan keert steeds die voor altijd onbeantwoorde vraag terug : wat indien de club deze groep tot het einde van het seizoen had samen gehouden ? Vreemd toch dat voor een speler die niet eens op een basisplaats kon rekenen bij de Kustploeg (ook Gent en Standard waren fel geïnteresseerd) zoveel belangstelling genoot. Een echte verrassing is dat voor mij niet, want Gano is nog relatief jong en wanneer hij op een basisplaats kan rekenen is hij jaarlijks goed voor een 15tal goals en dat kunnen niet zoveel Belgische spitsen zeggen.

PVW.