StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Badibanga geen onbekende voor Yannick Ferrera.
Het zou een beetje stout zijn om te veronderstellen dat Beni Badibanga een streepje voor heeft bij onze coach Ferrera, maar het is zeker geen nadeel voor Beni dat hij in het verleden bij Standard al een keer samenwerkte met Yannick. Naar verluidt stond Badibanga onder leiding van Ferrera zelfs enkele keren in de basis bij de Rouches. Beni is met zijn 22 jaar een winger met mogelijkheden die bovendien het niet onbelangrijke voordeel heeft over de Belgische nationaliteit te beschikken.

* Wordt Beau Ponnet slachtoffer van opleidingsvergoeding.
Met onze dagelijkse bijdragen die betrekking hebben op KSK Beveren of Waasland-Beveren hebben we niet de bedoeling om in detail te treden als het gaat over contracten van spelers, maar soms kan een kleine toelichting over het bondsreglement nuttig zijn. Daarom wil ik het graag even hebben over 2 situaties waarvan ik weet dat er in de wandelgangen bij de supporters nogal wat onduidelijkheid bestaat. Zo circuleert het gerucht (het is zelfs werkelijkheid) dat de 19-jarige middenvelder van Waasland-Beveren Beau Ponnet geen profcontractje krijgt op de Freethiel en misschien op zoek gaat naar een andere club. Spelbreker is de verplichte opleidingsvergoeding waardoor W-B 80.000 Euro (of dit bedrag klopt laat ik in het midden) zou moeten betalen aan Club Brugge omdat Beau enkele jaren geleden (als doelman notabene) van Beveren naar Blauw-Zwart verhuisde.
De ploeg die in dat geval voor het eerst die speler een profcontract aanbiedt moet in deze casus het genoemde bedrag betalen als opleidingsvergoeding. In de situatie van Beau zou dit betekenen dat als hij naar een club van 1A of 1B gaat, daar toch een aanzienlijke vergoeding tegenover staat en alhoewel de bedoeling van deze regel een beschermend karakter heeft, kan ik er mij iets bij voorstellen dat men daarover ten huize Ponnet een andere mening heeft.
Waarom W-B die opleidingsvergoeding niet verschuldigd is aan Mechelen in het geval van Jubitana en Standard in het geval van Badibanga, komt dus omdat deze spelers al eerder een profcontract ondertekenden. Morgen vertellen we waarom Davy Roef komend seizoen de twee wedstrijden tegen Anderlecht niet mag spelen.

PVW.