StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B zet het weekend goed in.
Op de laatste dag van het oefenkamp heeft Waasland-Beveren in een vriendschappelijke pot voetbal met 1-0 gewonnen van reeksgenoot Moeskroen. De enige goal uit de wedstrijd werd in de 85ste minuut gemaakt door Daan Heymans die omstreeks de 60ste minuut was ingevallen. Deze namiddag om 14 uur oefent W-B wederom tegen een team uit de JPL. In Melsele is Cercle Brugge de tegenstander.

* Transfernieuws.
Senne Van Dooren, afgelopen seizoen door W-B bij Berchem gestald, speelt volgend seizoen (opnieuw verhuurd door W-B) bij Hoogstraten. Niels Verburgh die met nieuwjaar vanuit Brugge naar de Freethiel kwam, speelt komend seizoen bij Roda JC dat een maand geleden naar de Nederlandse Eerste Divisie degradeerde.

* Waarom Davy Roef dit seizoen minstens tweemaal moet toekijken vanop de tribune.
Davy Roef zal ook komend seizoen de kleuren van Waasland-Beveren verdedigen en laat ons hopen dat hij dit met iets meer bravoere zal doen dan afgelopen seizoen. Niet dat hij het slecht heeft gedaan, maar de grote belofte Roef die te goed zou zijn voor Waasland-Beveren hebben we onvoldoende gezien. Een goeie keeper pakt punten voor zijn ploeg, maar persoonlijk zou ik het optrede van Davy een nul-operatie durven noemen. Veel supporters denken dat de ex-Anderlechtgoalie tot beter in staat is en daar sluit ik mij graag bij aan, maar hij is ondertussen op een leeftijd gekomen dat het etiket "belofte" ingeruild moet worden voor eentje met het opschrift "vaste waarde".
Maar terzake nu : vorig seizoen huurde W-B Roef van Anderlecht, maar desondanks stond Davy tweemaal onder de lat in de onderlinge confrontaties. Die mogelijkheid is dit seizoen uitgesloten, maar ik ben er niet helemaal achter of dat nu komt door een wijziging van het bondsreglement, dan wel door de inhoud van het contract van Roef. Dat Davy niet mag spelen komt omdat zijn loon nog gedeeltelijk wordt betaald door Andrlecht en daar valt natuurlijk in theorie iets voor te zeggen. Indien W-B volledig voor het salaris van de doelman zou opdraaien, mocht Roef in de 2 onderlinge matchen volledig reglementair tussen de palen staan. Een afweging die alleen de club kan maken, maar we moeten natuurlijk durven vertrouwen op nieuwkomer Kevin Debaty.

PVW.