StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Een vijftal vriendschappelijke partijen en de oefenstage zijn achter de rug en dus tijd om al even een korte balans op te maken met sportief manager Danny De Maesschalck.
Hoe is globaal genomen het oefenkamp verlopen ?
Danny : "Op de blessure van Lamin Ndao na (scheurtje in de kuit) kunnnen we alleen maar tevreden zijn. Er is hard gewerkt in optimale omstandigheden. De onbeschikbaarheid van Lamin zal toch een 2 à 3 weken duren."

Is er een verband met het aantrekken van Din Sula van Lommel eerder deze week ?
Danny : "Dat staat er helemaal los van. Din is een jongen met een verleden bij de nationale U19 die vorig seizoen 16 keer scoorde voor Lommel. Hij was een vrij speler die er nog 20 moet worden en waarin de club potentieel ziet. Een transfer vergelijkbaar met die van De Belder die net dat tikkeltje ontbeerde voor het hoogste niveau, maar ik meen dat het zowel voor Dylan als voor W-B een leerzame ervaring is geweest. We zien Sula als iemand die tijd nodig heeft om stappen te zetten en niet als de spits aan wie meteen verwachtingen worden gekoppeld."

Het oefenkamp ligt achter de rug en de voorbereiding schiet inmiddels goed op. Zie jij geleidelijk een basisploeg groeien of is dat te vroeg in de wetenschap dat enkele cruciale posities (spits en positie van Anbang) nog moeten worden ingevuld ?
Danny : "Dat kan niet anders, want de kennismakingsronde zit er op. Van nu af aan is het voor de coach werken naar een basisploeg die in zijn hoofd stilaan gestalte zal krijgen met uiteraard afhankelijk van individuele prestaties de nodige wisselmogelijkheden. Stelselmatig zal de komende dagen duidelijk worden in welke richting de typeploeg evolueert. Dat is eigen aan de tweede fase van de voorbereiding waarin beslissingen worden genomen over welke spelers 90 minuten in de benen moeten hebben voor de laatste 2 of 3 oefenmatchen en dit met het oog op de eerste competitiewedstrijd."

Yannick Ferrera noemde in een interview op onze website de oefenwedstrijden tegen Moeskroen en Cercle een soort barometer. Welke voorspelling heeft volgens U de barometer opgeleverd ?
Danny : "Voor mij waren dat niet meteen parameters. We hebben 2 dagen na mekaar gespeeld en zonder echt een typische spits (Cherif heeft tweemaal een helft gspeeld). Bovendien hadden de spelers, gelijklopend met die van Moeskroen, een zware trainingsweek in de benen, terwijl Cercle pas maandag jl. op trainingsstage is vertrokken. De trainingsweek van W-B en Moeskroen was dus niet te vergelijken met die van Cercle en daarom lijkt het mij niet nodig om daaraan bepaalde conclusies te koppelen. Dat ligt anders met de wedstrijd van volgende week zondag tegen Beerschot omdat we nu bezig zijn aan een week zonder match en nu we terug zijn in Beveren een andere manier van trainingsarbeid hebben gehad dan tijdens de stage."

Mag ik daaruit afleiden dat jullie tegen Beerschot voor het eerst wel belang zullen hechten aan het resultaat ?
Danny : "Toch niet ! Het allerbelangrijkste is wat er op de mat wordt gebracht. Soms is dat moeilijk los te koppelen van mekaar, want na een degelijke match is de kans klein dat er alshetware een forfaitnederlaag op het scorebord staat na 90 minuten.

Morgen volgt deel 2 van ons interview met sportief manager Danny de Maesschalck.

Patrick Van Wesemael.