StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Niet Anbang, maar Abdullah wordt onze nieuwe defensieve middenvelder.
De kogel is door de kerk. De onderhandelingen met Chelsea en Victorien Anbang bleven maar aanslepen waardoor de club nu definitief de knoop heeft doorgehakt om de piste-Anbang te verlaten en vanaf nu de kaart Abdullah te trekken. Eigenlijk is de kaart al getrokken natuurlijk, want nadat gisteren medische testen werden afgelegd door Rafidine Abdullah, volgde deze voormiddag de broodnodige handtekening.
Abdullah is een 24-jarige Fransman die bij o.m. Marseille, Lorient en de voorbije 2 seizoenen voor de Spaanse tweedeklasser Cadiz voetbalde.
De verdedigende middenvelder was een vrij speler en verzamelde heel wat selecties bij de Franse nationale jeugdploegen.
Hij tekende voor 2 jaar met een optie voor een derde. Abdullah wacht de zware opdracht in de voetsporen van Anbang te treden, maar is daarvoor afgaande op de vooraf ingewonnen informatie, voldoende gewapend om die uitdaging met succes aan te gaan. Niet vergeten dat Victorien Anbang sowieso de eerste 2 competitiematchen (uit Waregem en thuis Standard) geschorst was.
Een van harte welkom voor Abdullah is op zijn plaats, maar een dikke merci aan Victorien Anbang voor kortstondig bewezen diensten is dat eveneens.

* Het belang van resultaten in oefenmatchen.
Dat oefenwedstrijden hun plaats hebben in de voorbereiding op een nieuw seizoen staat als een paal boven water. Tekorten aan de kaak stellen in de hoop dat een oplossing binnen handbereik ligt is daarbij een volgende logische stap. Maar hoeveel belang moeten we nu eigenlijk hechten aan de resultaten van oefenmatchen ? In de tot nu toe gespeelde vriendschappelijke wedstrijden van W-B was er weinig rede tot euforie. De plus- en minpunten waren nog redelijk in evenwicht en met relatief bescheiden ploegen als tegenstander en de seizoensopener op minder dan 2 weken verwijderd, dagen de eerste twijfels voorzichtig op. Niet meteen twijfels over de kwaliteit van de groep (iedereen weet dat er nog 2 spelers moeten bijkomen), maar eerder of de spelersgroep voldoende klaar is om op zaterdag 28 juli met, al was het maar een waterkansje, kans op succes naar Waregem af te zakken. Voordeel is natuurlijk dat de toekomstige basisploeg die op de bus naar Zulte-Waregem zal stappen, amper spelers zal bevatten die er bij waren toen W-B in play-off II een 8-0 pak slaag werd verkocht aan de Gaverbeek.

Als we de vraag stellen of en hoeveel belang we moeten hechten aan resultaten van oefenmatchen, slaat dit natuurlijk op de campagne van vorig seizoen toen Club Brugge en Zulte-Waregem voor de bijl moesten. Op dat moment dachten we nog luidop : het zijn maar oefenmatchen, maar de heenronde zou duidelijk maken dat die overwinningen toch geen toeval waren.
Of we ons nu al een beetje ongerust moeten maken ? Ach, waakzaam zijn is aangewezen en ongeacht of het nu stroef of gesmeerd in de voorbereiding liep, onze kalender de eerste weken is ver van een cadeau. In aanvallend opzicht is het gemis van Lamin Ndao en de verhoopte diepe spits een vervelende zaak, maar defensief werd degelijk geïnvesteerd en al een keer de nul houden levert sowieso een puntje op. Het is een misschien wat vreemde vergelijking, maar de Fransen kregen tot kort voor de finale flink wat kritiek te slikken voor hun te behoudende aanpak, maar die is met de wereldtitel op zak spektaculair verstomd. We moeten dus hopen dat Ferrera het defensief compartiment van zijn ploeg klaar heeft tegen 28 juli en met onze snelle flanken vallen er per wedstrijd altijd wel enkele kansen uit de lucht.

PVW.