StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vandaag fandag op de Freethiel.
Het is al enkele jaren traditie dat Waasland-Beveren zijn jaarlijkse fandag laat samen vallen met de Nationale Feestdag. Bijna even traditioneel is dat die fandag zelden heeft uitgeblonken in grootheid, maar bescheiden- en gezelligheid is minstens een even sterke troef.
Zowel het randgebeuren als de galawedstrijd blijven meestal niet lang hangen, maar de supporters die er op afkomen zien het eerder als een ontspannen weerzien met de vrienden na enkele maanden van clubvoetballoze weekends. Vanaf volgende week is het immers weer pure ernst en maakt ontspanning plaats voor "gezonde" stress. In die optiek is de galawedstrijd van vandaag een interessante confrontatie voor W-B om na een toch wat aarzelende voorbereiding qua resultaten, op de vertrouwde Freethiel een bevriende tegenstander in de ogen te zien. Eentje die met flink wat ambitie aan een nieuwe uitdaging in de Proximus League begint. Ik was een paar maand geleden getuige en onder de indruk op welke intense manier de Beverse supporters op de laatste speeldag van de reguliere competitie Achter de Kazerne meeleefden met hun Mechelse collega’s toen 3-0 winst voor KV niet volstond om de gebeurtenissen in Eupen het hoofd te bieden. Een sportief drama van het caliber zoals uitgerekend Mechelen enkele jaren daarvoor er W-B eentje had bespaard door op de laatste speeldag in Jan Breydel in de absolute slotfase voorbij Cercle te spurten.
Voor Yannick Ferrera en Joachim Van Damme is deze vriendschappelijke ontmoeting er een om met bijzondere aandacht naar uit te kijken. Beiden hebben een recent verleden bij KV dat helaas geen happy end kende. Gelukkig hebben ze die vervelende bladzijde ondertussen omgeslagen en lacht een mooie toekomst hun hopelijk toe. Meer zelfs : Joachim mocht recentelijk rekenen op de belangstelling van, jawel hoor, KV Mechelen en naar verluidt is het liefdesvuurtje in Mechelen voor Van Damme nog steeds niet gedoofd.
Met Rafidine Abdullah haalde W-B begin deze week de vervanger voor Victorien Anbang binnen. Deze morgen keerde Rafidine terug naar Beveren en het is nu aan Ferrera om te oordelen of 2 groepstrainingen volstaan om tegen KV speelminuten en kennis met het Beverse publiek te mogen maken.
Laat ons hopen dat de club straks voldoende opstellingen heeft afgedrukt, want met zoveel nieuwkomers zal dat geen overbodige luxe zijn.
Lees hierna het programma van de fandag later vandaag.
13u00 Start Fandag
13u30 Ballonshow met Marc Verhelst
13u30 Ballonartiest Thomas
13u30 Kindsparty met DJ Jason
14u00 G-voetbal demowedstrijd: Waasland-Beveren - KV Mechelen | oefenterreinen kunstgrasveld
14u30 Optreden Cheers
15u00 Optreden dansgroep
16u00 Wedstrijd A-kern : Waasland-Beveren vs. KV Mechelen
17u45 Optreden cheerleaders
18u00 Optreden Hits on Tour
18u45 Voorstelling spelers
aansluitend muziek-DJ en handtekeningsessie spelers op het ‘festivalterrein’


PVW.