StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Maxim Nys naar eerste amateurclub.
De 21-jarige linksachter Maximm Nys ruilt Waasland-Beveren voor FC Dender. Door de komst van Milan Massop en Daam Foulon was er niet langer een toekomst weggelegd voor Maxim op de Freethiel. Nys tekende een contract voor 2 seizoenen bij Dender en dat is absoluut een mooie club. Wat mij betreft heeft de sympathieke Nys net niet voldoende kansen gekregen op de Freethiel. De weinige minuten die hij in competitieverband wel kreeg (ik oordeel nooit over minuten in vriendschappelijke wedstrijden) heeft hij voor zo ver ik mij herinner nooit ontgoocheld en dan laat ik die knotsgekke match in play-off II in Waregem even buiten beschouwing, want indien die ernstig genomen was mochten Caufriez en Roef evenmin nog een shirt van W-B dragen dit seizoen.
Zonder iets tegen Foulon te hebben had ik graag Maxim in play-off II een vergelijkbaar aantal minuten zien maken dan Daam, maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer.
Het ga je goed Maxim in Dender en jammer dat onze A-kern een Beverboy armer is !

* Geslaagde fandag !
Het verloop van de fandag zaterdagnamiddag was voorspelbaar. Prachtige weersomstandigheden, een bescheiden maar gezellige drukte en een interessant duel op de groene rechthoek met veel inzet en zelfs enkele ingrepen die net over het randje waren met als gevolg de uitsluiting voor Mechelaar Lucas Dijker. Maar eerst nog even over het randgebeuren op de fandag zelf : de veel gehoorde opmerking van twee jaar geleden bij de supporters is blijkbaar in dovemansoren gevallen, want er was alweer te weinig beschutting tegen de brandende zon en daarenboven stonden er voortdurend ergerlijk lange rijen dorstigen aan te schuiven voor de deugddoende frisdrank en pintjes en dat bleef maar doorgaan tijdens de match, ook bij het geopende drankpunt in de tribune. Ik vrees dat de club hierdoor heel wat eurocenten heeft misgelopen en dat terwijl de hoofdfactor (de schitterende weersomstandigheden) zoals dagen op voorhand voorspeld moeilijk beter konden.

De wedstrijd zelf was genietbaar met W-B als de iets betere ploeg en daar zat de vroege voorsprong na 5 minuten (doelpunt van linksachter Milan Massop) zeker voor wat tussen.

W-B controleerde de partij, toonde bij momenten goeie dingen waar Ferrera mee aan de slag kan en werd in verdedigend opzicht amper betrapt op defensieve tekortkomingen en dat zou wel eens het grootste verschil met vorig seizoen kunnen worden. Over de 90 minuten diende Roef slechts één keer echt handelend op te treden, of zat de oorzaak eerder bij de tegenvallende Mechelse zwakte in de aanval ? Op de 1-0 ruststand viel dus weinig af te dingen en ook met de finale 3-0 na het laatste fluitsignaal konden de meegereisde fans van de Kakkers wel leven. Het was Cherif Ndiaye die vanop de stip voor de 2-0 zorgde na een misschien toch iets te licht toegekende fout op een overigens flukse Badibanga. De kroon op het werk was (en daar zal hij ongetwijfeld blij mee zijn geweest) voor Nana Opoku Ampomah, maar ook Joachim Van Damme en Denzel Jubitana speelden een heel degelijke partij en waren een keer dicht bij een Bevers doelpunt.

Nu volgende week zaterdag het grote werk begint in Zulte-Waregem gaan we er van uit dat Yannick Ferrera in gedachten een basisformatie heeft en daar komen we morgen op terug, want het heeft er alle schijn van dat daarin enkele verrassende keuzes zitten.

PVW.