StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat heeft de match tegen KV Mechelen geleerd ?
Vorige week deed Seppe in zijn rubriek "De Kleppe van Seppe" al een verdienstelijke poging om een basisploeg samen te stellen en nu de laatste voorbereidingswedstrijd achter ons ligt en Zulte-Waregem over minder dan een week op het programma staat, doen we vandaag een nieuwe gok naar het mogelijk elftal dat zaterdag in het Regenboogstadion aan de aftrap verschijnt.
Davy Roef is voorlopig (en laat ons hopen dat het zo blijft) onomstreden. De defensie staat zo goed als vast. Massop links, Threlkeld rechts en Vukotic centraal zijn normaal gezien zekerheden. Over de tweede centrale positie bestaat er nog wat twijfel. Afgaande op de galamatch tegen KV lijkt Ferrera een lichte voorkeur te hebben voor Caufriez, maar de balans met de Deen Salquist die de tweede helft speelde tegen de Kakkers is zo goed als in evenwicht. De omgekeerde voorkeur zou voor de meeste supporters iets logischer zijn.
Op het middenveld, eveneens afgaande op de partij tegen KV, waren Van Damme, Bizimana, Jubitana en Badibanga sterk bezig. Verwacht wordt dat Rafidine Abdullah zeker een basisspeler is waardoor Boljevic, Lulic en Keita "voorlopig" moeten vrezen voor hun plaatsje. Ampomah wordt wellicht de Beverse hoop in de eerste lastige weken die W-B te wachten staan gezien het zwaar programma en als Lamin Ndao in de loop van deze week aansluit bij de groep zoals wordt verwacht, verdwijnt zeer waarschijnlijk Cherif Ndiaye naar de bank. Wie het volgende slachtoffer wordt wanneer de lang verwachte diepe spits arriveert zien we dan wel, maar dat die er deze week nog komt en laat staan zal spelen in Waregem, lijkt zo goed als uitgesloten. Kortom, de kans dat Badibanga, Jubitana en Caufriez tijdens de seizoensopener zaterdag tussen de lijnen zullen staan is voor die jongens wellicht een aangename verrassing, een ervaring die Boljevic, Keita en Lulic vermoedelijk niet delen met de geciteerde ploegmaats.
En er kwam zondag nog zeer goed nieuws vanop de Freethiel, want soms is het langer blijven van een speler minstens evengoed nieuws zoals in het geval met Joachim Van Damme. Gisteren werd een einde gemaakt aan de poging tot flirten door KV Mechelen met Van Damme. Joachim zag een sterke voorbereiding beloond met een nieuw en verbeterd contract dat hem de komende 3 seizoenen aan W-B zal binden met een optie voor een vierde jaar. Schitterend nieuws voor in eerste instantie Joachim zelf natuurlijk, maar ook Waasland-Beveren mag zich in de handen wrijven dat het met Van Damme er een krachtpatser op het middenveld bij heeft, een kapitein op en naast het veld en dat is zeer keurig voor een rasechte stoere bonk uit Beveren.



PVW.