StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hij is er, hij is er, hij is er !!!
Hij is er nog niet, maar wordt later vandaag verwacht. Het staat zo goed als vast en volgens HLN is het een kwestie van medische testen afleggen vandaag, dat Francesco Forte de opvolger wordt van Isaac Kiese Thelin. Deze 25-jarige Italiaan was eigendom van Inter Milaan waarvoor hij nauwelijks een tweetal keer in actie kwam. Hij werd door Inter enkele keren uitgeleend aan clubs uit de Serie B en kwam op die manier vorig seizoen aan 6 goals. Het is geen statistiek om achterover van te vallen, maar in het voordeel van Francesco spreekt dat hij op een leeftijd is gekomen waarop het moet gebeuren en met zijn 1.87 meter beschikt hij over voldoende lengte om voor herrie in de vijandige zestien en hopelijk af en toe een goal, te kunnen zorgen.
De naam Inter lijkt hier wat misplaatst omdat Forte amper speelde voor de Milanezen, maar dat is geen rede om de Italiaan het voordeel van de twijfel te weigeren. Victorien Anbang is nog altijd een speler van Chelsea, maar heeft daar bij mijn weten niet of nauwelijks in de basis gestaan. Als de medische testen van Forte lukken mag hij een contract van naar verluidt 3 seizoenen tekenen.

* De meeste dromen zijn bedrog !
Het kan eens goed doen om te dromen van het onbereikbare, maar de realiteit bij het ontwaken is des te ontnuchterend. Nadat Anderlecht in het weekend bekend maakte dat er komend seizoen geen plaats meer is in zijn kern voor Ryota Morioka, werden er bij een gedeelte van de fans van W-B duchtig slaappillen geslikt in de hoop dat een fantastische droom de TE vroeg vertrokken en ondertussen bij de Japanse nationale ploeg op een zijspoor geraakte Morioka, weer naar de Freethiel zou brengen. Ik moet zelfs niet in een diep gevorderde slaap vertoeven om die droom even geweldig te vinden, maar de realiteit kent geen genade en laat niets aan duidelijkheid over.

Ik ben het niet eens met mensen die vinden dat spelers terughalen naar de oude stal geen goed idee is, want hier is allerminst sprake van iemand die terugkeert om uit te bollen.

Probleem is echter dat Anderlecht nooit een sociale instelling is geweest waar men in sportieve nood kan aankloppen en dat statuut zal er sinds de komst van de zakelijke Marc Coucke niet vriendelijker op geworden zijn. Trouwens, ik meen begrepen te hebben dat een supporter van Anderlecht en advocaat, een zaak van belangenvermenging ivm Anderlecht en Oostende wil maken om te zien of alles volgens de regels van de kunst is verlopen, want mijn buikgevoel sluit een overgang van Morioka naar Oostende niet uit.

Maar om terug te komen op die (en ik wou dat het waar was) stoute droom van veel supporters en welke kracht wordt bijgezet door de voorlopige "onvoldoende" op het rapport van Karlo Lulic, de hoop dat Anderlecht Ryota voor een prikje laat vertrekken (verhuren of verkopen) is ijdel.

Spelers die een meerjarig contract hebben bij Anderlecht zijn voor een club van het caliber Waasland-Beveren in principe onbetaalbaar, tenzij de Brusselaars overtuigd kunnen worden tussen te komen in het maandloon van betrokken speler, maar dat zal pas in uiterste nood gebeuren. Op dat vlak zou Thelin wel eens de laatste speler zijn geweest met een langdurig contract die terbeschikking werd gesteld, want de Anderlechtse kronkels in dat dossier zijn ongezien en onnavolgbaar als men het mij vraagt. Het zou overigens van weinig respect getuigen ten opzichte van Lulic en de scouting van W-B om reeds in deze fase de opvolger van Morioka af te schrijven. Niet de klasse is het probleem, maar de aanpassing aan het Belgisch voetbal (hard en snel).

Vergeet dus Morioka beste supporters, maar ik ben het wel met jullie eens dat een degelijke kern (en we gaan er van uit dat die er is) door de inbreng van één enkele klassespeler als Ryota in staat is een versnelling hoger te schakelen en mee te doen voor een prijs. Mochten er dus bestuursleden zijn van W-B die dit artikel in handen krijgen en zich zouden bedenken, geef gerust een seintje en ik ga op zoek naar het GSM-nummer van Marc Coucke.

PVW.