StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Nieuwe spits zo goed als binnen maar zal hij wel voldoen?
De transfer van Francesco Forte (Italiaan, 1/05/1933) is op enkele details na in kannen en kruiken. Daarmee heeft de club allicht zijn laatste transfer afgerond en is het daarmee klaar voor het seizoen. Nu de spits zo goed als binnen is kunnen we ons misschien wel afvragen of de Italiaanse goalgetter zal voldoen aan de verwachtingen?

Eerst en vooral, wie is Francesco Forte? Francesco werd geboren in de Italiaanse hoofdstad Rome. Hij begon zijn voetbalcarrière bij Pisa, een jaartje later versierde hij een transfer naar de jeugdploeg van Inter Milaan. Bij Inter mocht hij slechts één keer opdraven in het eerste elftal. Nadien volgde een reeks aan uitleenbeurten, de ene al succesvoller dan de andere. Met uitzondering van één uitleenbeurt namelijk die in het seizoen 2016-2017 waarin hij in 21 wedstrijden maar liefst 15 keer tot scoren kwam. Verder kunnen we eigenlijk stellen dat geen enkele andere uitleenbeurt echt de moeite is om te benoemen.

Is deze man dan wel de persoon die we zoeken?
Als we uitgaan van zijn laatste seizoenen zou je kunnen stellen dat hij allicht niet zal voldoen. Zal dat daarom nu ook het geval zijn? Dat durf ik niet zomaar zeggen. Hij heeft zeker al bewezen dat hij de weg naar doel absoluut kan vinden, hij is groot, kan een aardig balletje koppen en is zeker niet van de slapste. Naar mijn gevoel verdient hij net zoals alle andere nieuwkomers een eerlijke kans om zich te bewijzen. De afgelopen seizoenen hebben we enkel uitstekende spitsen gehad, denk aan Emond, Gano en dit jaar Thelin. Ik hoop enorm dat Forte volgend seizoen ook in dat rijtje kan komen te staan.

Tot volgende week!

Seppe Meul.