StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MET HET TELRAAM IN AANSLAG ?

Morgenavond openen Zulte-Waregem en Waasland-Beveren hun editie van de jaargang 2018-2019 van de Jupiler Pro League en op basis van de 4 confrontaties afgelopen seizoen zijn dat wedstrijden om op het puntje van je stoel te gaan voor zitten. In die 4 onderlinge duels werd immers liefst 21 keer gescoord en dat betekent dus gemiddeld iets meer dan 5 goals per confrontatie. De helft van die 4 partijen kenden een bizarre eindstand. In de reguliere competitie won W-B in de heenronde met 2-5 aan de Gaverbeek in een wedstrijd die Thelin waarschijnlijk nooit meer zal vergeten, want hij scoorde viermaal. In play-off II nam Waregem revanche door W-B met 8-0 naar huis te sturen en aan die wedstrijd zullen alle Beverse spelers die de bewuste avond op het veld stonden ongetwijfeld een nachtmerrie hebben overgehouden. Zijn dit argumenten genoeg om morgen zaterdag op de bus richting Waregem te stappen of tijdig voor het scherm te gaan zitten ?

Zowel Zulte-Waregem als Waasland-Beveren (ik heb nooit anders geweten dat ze als sympathieke provincieclubs vaak met mekaar worden vergeleken) hebben in het tussenseizoen een metamorfose ondergaan. Alleen al het opsommen van de nieuwkomers en vertrekkers bij beide clubs heeft de omvang van een volledige voorbeschouwing en daarvoor zijn andere media beter geplaatst. Ik pik er bij Essevee toch enkele vertrekkers uit die tot de verbeelding spreken : Sander Coopman, Brian Hamalainen, Doumbia, Leya Iseka, De Sart en last but not least, Onur Kaya die begin deze week voor KV Mechelen tekende en dat is wat mij betreft één van de grootste verrassingen tot nu toe op Belgisch niveau. Straf en bijna ongezien : Kaya mag nog spelen tegen W-B en sluit vanaf 1 augustus aan bij de groepstrainingen van KV. Het zou dus best kunnen dat Waasland-Beveren als enige club in de JPL nog "last" heeft van deze klasbak, want dat is Onur zonder twijfel. Over een sluitende reglementering gesproken ! Onder de Waregemse nieuwkomers vinden we met Erdin Demir een zeer vertrouwd Bevers gezicht terug (uitstekende speler is dat toch) en met Buffel een routinier van het zuiverste ras. De jaren beginnen door te wegen bij Thomas, maar wees gerust, de klasseflitsen blijven.

Waasland-Beveren heeft een wat grijze voorbereiding achter de rug. De enige wedstrijd die over de 90 minuten een degelijk niveau haalde was die tegen KV op de fandag en qua planning lijkt dat perfect getimed. Schaduwzijde aan deze hele voorbereiding was dat enkele cruciale posities pas de afgelopen week werden ingevuld met Rafidine als vervanger voor Anbang en Forte in de plaats van Thelin. Tamelijk laat dus waardoor het vele huiswerk van het bestuur de voorbije weken wat naar de achtergrond is verdwenen en vervelend natuurlijk voor Ferrera die amper tijd heeft om nog iets uit te proberen. Zullen we het positief benaderen en stellen dat onze tegenstander morgen even nieuwsgierig zal zijn als Ferrera ?

Een ding staat vast : de twee ploegen hebben alvast gemeen dat zij door de vele inkomende en uitgaande transfers nog zoekende zijn naar hun meest competitief elftal, want alhoewel vriendschappelijke wedstrijden bepaalde indicaties kunnen geven, kan het nooit de vergelijking met competitievoetbal doorstaan. Vorig seizoen werd W-B zowat overal geprezen voor zijn aantrekkelijk en aanvallend voetbal, maar defensief was men soms iets te gul met cadeautjes. Daaraan heeft de Sportieve Cel hard gewerkt om beter te doen, maar vraag is of dat ten koste van het offensief compartiment is gegaan.

Patrick Van Wesemael.