Gestolen punten wegen het zwaarst door.
Wanneer een activiteit waaraan hoge verwachtingen zijn gekoppeld ver beneden niveau blijft, wordt wel eens gezegd dat de olifant een muis heeft gebaard.
Gisteren op het veld van Zulte-Waregem stelde W-B niet meer voor dan een grijze en zieke muis die in het absolute wedstrijdslot beviel van een olifant, in dit geval een in alle opzichten gouden punt dat op basis van het vertoonde spel totaal onrechtvaardig was. We zijn er echter van overtuigd dat dit in de loop van het seizoen ongetwijfeld een keer (hopelijk niet te vaak) in omgekeerde zin zal gebeuren en daarom hebben we het in dank aanvaard.

Ik ben een grote fan van Yannick Ferrera, maar wat de man heeft bezield om te starten met Schryvers in plaats van Threlkeld (tenzij natuurlijk de Engelsman geblesseerd was) en één van de betere spelers uit de voorbereiding op de bank te houden (Jubitana), is mij totaal onduidelijk.

Een coach die punten pakt heeft altijd gelijk, maar wat W-B zaterdagavond, zowel in de eerste als de tweede helft, liet zien was van een belabberd niveau en veronderstelt nog veel (logische) trainingsarbeid zodat de spelers mekaar beter zouden vinden. Ondanks het feit dat er in juli maar één competitiewedstrijd wordt gespeeld, heeft W-B zijn portie "cadeautjes" al uitgedeeld. De Waregemse nieuwkomer en vorig seizoen ploegmaat van Massop bij Excelsior Hicham Faik mocht het eerste al na 4 minuten uitpakken, een uur later was het de beurt aan Harbaoui.

Dat W-B met goals in de 85ste en 90ste minuut een onverhoopt puntje uit de brand sleepte had het in ruime mate te danken aan de sterke invalsbeurt van Aleksandar Boljevic die een bleke Ampomah 20 minuten voor tijd kwam opvolgen. De aansluitingstreffer nam de Montenegrijn voor eigen rekening om vervolgens de gelijkmaker op de kop van Van Damme te schilderen. Als Waasland-Beveren vroeger in de eigen kansen had geloofd zat er tegen het Waregem van gisterenavond misschien meer in, maar laten we dol gelukkig zijn met dit puntje dat als een donderslag bij heldere hemel kwam vallen. En waar ik vooraf had gevreesd dat Onur Kaya in zijn laatste match voor Zulte-Waregem wel eens mee voor het verschil zou kunnen zorgen, lag uitgerekend zijn applauswissel en het bijbehorende moment van mindere focus bij de thuisspelers, in de 90ste minuut aan de basis van de 2-2. Wat een manier van Joachim om te bedanken voor zijn recent hernieuwd contract !

Lees hierna het volledige wedstrijdverslag van Martijn De Jonge wat afkomstig is van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

WAASLAND-BEVEREN HAALT IN ABSOLUUT SLOT PUNT AAN GAVERBEEK

Waasland-Beveren heeft in extremis een punt uit de brand gesleept in de seizoensopener. Het werd 2-2 in het Regenboogstadion. Aleksandar Boljevic en Joachim Van Damme scoorden in de laatste vijf minuten de twee doelpunten voor geel-blauw.
Zulte Waregem zette zichzelf al na vier minuten op rozen. Thomas Buffel kon zich doorzetten op zijn rechterflank, zette strak voor een Hicham Faik kon de bal tegen de netten duwen: 1-0. W-B moest reageren en deed dat ook. Grote kansen leverde dat echter niet meteen op. Davy Roef moest zich wel opnieuw attent tonen op een doorsteekpass, maar hij kwam gepast z'n kooi uit. W-B stak af en toe de neus aan het venster, maar telkens zonder positief einde. Veel goede wil, maar telkens een slordige laatste pass. Vlak voor de rust was er nog een goede counter van onze Leeuwen. Badibanga speelde Ampomah goed aan. De Ghanees zette de bal eveneens goed voor doel, maar de infiltrerende Massop kon net niet snel genoeg voor z'n tegenstander komen. Rusten bij een 1-0 achterstand.

Na de koffie bracht Yannick Ferrera nieuwkomer Francesco Forte tussen de lijnen. De spits werkte hard, maar werd voor het uur niet goed aangespeeld. Het werd een kansenloos vierde kwartier aan de Gaverbeek. De inbreng van Daan Heymans was de tweede wissel van onze trainer. Hij kwam Bizimana vervangen en moest voor meer offensieve prikkels zorgen. Het grootste gevaar kwam echter van de thuisploeg. Een schot van De Fauw zette ei zo na Roef op het verkeerde been. Onze goalie reageerde echter nog op een geweldige manier en verijdelde het gevaar. Een handvol minuten later was het wel opnieuw raak. Een slechte inspeelpass was de inleiding op een aanval van de thuisploeg. Harbaoui kon de goed uitgespeelde aanval afwerken: 2-0. Aleksandar Boljevic werd de derde joker van de coach. Hij kwam met nog twintig minuten op de klok Ampomah vervangen. Hij toonde zich meteen gretig en ging op wandel. Baudry had een overtreding nodig om hem af te stoppen. De vrije trap die erop volgde had niet de nodige kwaliteit. Met nog vijf minuten op de klok maakte Boljevic het opnieuw spannend. De Montenegrijn nam een bal geweldig op de slof en maakte er 2-1 van. Hij putte er vertrouwen uit en ging vlak na z'n doelpunt opnieuw op wandel. De Waregemse defensie bleef echter goed in organisatie. Vlak voor affluiten was er nog een vrije trap voor geel-blauw. Davy Roef trok mee naar voren. Beni Badibanga gaf kort mee aan Boljevic. Die gooide de bal perfect voor doel op de knikker van captain Van Damme die onhoudbaar binnen buffelde: 2-2! Jan Boterberg floot meteen na het doelpunt voor het einde van de partij.

Opstelling Zulte Waregem:
Bossut, De Fauw, Baudry, Marcq, Derijck, Buffel (89' Bjordal), Faik, Harbaoui, Kaya (90' Bjordal), De Pauw, Demir
Opstelling Waasland-Beveren:
Roef, Salquist, Massop, Van Damme, Bizimana (57' Heymans), Badibanga, Verstraete, Ndiaye (46' Forte), Ampomah (70' Boljevic), Vukotic, Schryvers
Goals:
4' Faik (1-0); 64' Harbaoui (2-0), 85' Boljevic (2-1), 90' Van Damme (2-2)
Gele kaarten:
35' Buffel (fopduik), 49' Ampomah (fout), 58' Massop (fout), 70' Harbaoui (fout), 74' Baudry (fout)