StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VOETBALLEND BETER DOEN MOET KUNNEN.

Waasland-Beveren snoepte Zulte-Waregem afgelopen zaterdag in extremis 2 kostbare punten af en nam er zelf op een diefje eentje mee naar Beveren. Op het vlak van efficiëntie scoorde het aan de Gaverbeek bijzonder hoog, maar voetballend was het 80 minuten lang (en als het slecht is lijkt dat wel een eeuwigheid) huilen met de pet op. De kopbal van Van Damme met de 2-2 als gevolg voelde aan als een overwinning, maar het fel bevochten punt mag geenszins het vertoonde spelniveau gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd verbloemen.

Als supporter hebben we het recht ons vragen te stellen bij de selectie van bepaalde spelers, maar de coach die een hele week werkt met de jongens en eindverantwoordelijkheid draagt, is het best geplaatst om knopen door te hakken. In Waregem is Ferrera er in geslaagd qua opstelling Dury op het verkeerde been te zetten, maar dat kwam de spelkwaliteit niet ten goede en eizona ook niet het resultaat. En toch ben ik er van overtuigd dat onze coach (en hij niet alleen) voldoende aanknopingspuntjes heeft gezien om de voorbije dagen mee aan de slag te gaan : er was geen gebrek aan inzet, de goeie invalsbeurt van Boljevic en de degelijke partij van onze defensie met op kop Davy Roef. Deze lichtpunt(jes) en de wetenschap dat steeds meer jongens die nog niet het gewenste niveau haalden met de week beschikbaar zullen worden (en dat zijn er nogal wat), laten het beste verhopen. Om Standard het vuur aan de schenen te leggen is het waarschijnlijk nog iets te vroeg, maar dat de kwaliteit er is om straks een tandje bij te steken is het laatste waaraan getwijfeld mag worden.

Standard is en blijft de meest onvoorspelbare ploeg van de Jupiler Pro League. Een ongeziene comeback maken afgelopen seizoen, goed voor een beker en play-off I, was blijkbaar niet genoeg om Sà Pinto in het zadel te houden. Michel Preud'Homme werd aangesteld als nieuwe coach, maar de kanjers die het verschil kunnen maken (Orlando Sa en Carcela) sloten pas een week geleden aan bij de groep. Die handicap was voor de Rouches echter geen beletsel om een ambitieus Gent zijn eerste nederlaag (3-2) aan te smeren met alweer een belangrijk doelpunt voor Renaud Emond. Nog 28 keer gun ik Renaud dat hemelse geluk om te scoren, maar morgen mag het voor één keer wat tegen zitten.

Het wordt vooral uitkijken naar de beide banken waar Yannick niets aan het toeval zal overlaten om buur en nonkel Emilio een loer te draaien. Of Caufriez en Badibanga (beiden hebben een verleden bij Standard) aan de aftrap zullen verschijnen is ver van zeker. Salqist speelde centraal achterin een goeie match in Waregem en Boljevic liet op een twintigtal minuten meer zien dan Badibanga over de volle 90 minuten. In Waregem sprokkelde W-B een onverhoopt punt mee naar huis en we moeten hopen dat het dit morgen al niet meteen te grabbelen gooit. Benieuwd tot wat het totaal vernieuwd Waasland-Beveren voor eigen supporters in staat is en in dat opzicht was de match tegen KV Mechelen alleszins hoopgevend.

Patrick Van Wesemael.