StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Vamos à la Damos!

Afgelopen weekend stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Iedereen weet ondertussen al dat we in extremis 2-2 gelijk hebben gespeeld aan de Gaverbeek. One and only Beverenboy Joachim Van Damme maakte gelijk in de allerlaatste seconden van de wedstrijd en kreeg zo heel Waregem stil, op het uitvak na uiteraard. In dit artikel heb ik het dan ook (terecht) over Joachim Van Damme.


Van Damme werd een paar weken geleden gebombardeerd tot kapitein van het elftal. In de voorbereiding was hij volgens Yannick Ferreira de man met de meeste leidingscapaciteiten.
Terecht? Dat zullen we moeten afwachten, al zie ik dat zelf wel goed komen. Van Damme is iemand zoals we al konden zien in de openingswedstrijd die de ploeg kan meeslepen in zijn enthousiasme. Dat viel me op bij zijn viering net na het doelpunt. Meteen zag je verschillende spelers die even uitbundig (ik denk dan aan onder andere Vukotic) gingen meevieren met hem. De supporters nog een beetje extra ophitsen, zo'n spelers heb je absoluut nodig.

Maar hoe heeft de man die geboren en getogen is in Beveren het er eigenlijk vanaf gebracht in zijn debuut als kapitein?

Een vraag waar je moeilijk een gepast antwoord op kan geven aangezien het een echte non-match was van het hele team, op Roef na dan die een uitstekende wedstrijd speelde en ons enkele keren goed recht hield. Wat kunnen we zeggen over Van Damme? Van Damme heeft zoals we dat nog weten uit tweede klasse, nog steeds een geweldige pass in de benen en een fantastische vechtlust. Zonder twijfel een lust voor het oog. Helaas is dat op het hoogste niveau niet genoeg. Naast een aantal z´ér positieve punten zijn er jammer genoeg ook wel een aantal negatieve op te noemen. Van Damme is een speler die behoorlijk veel tijd nodig heeft om zich vrij te draaien, om tot een goede positie te komen om een pass te geven etc. Simpel gezegd is zijn actiesnelheid gewoon een vrij groot probleem. Tegen mindere tegenstanders valt dat nog niet zo hard op maar vrijdag zou dit wel al eens een groter probleem kunnen worden. Benieuwd hoe dat zal uitdraaien dus!

Tot volgende week!

Seppe Meul.