Waasland-Beveren is er vrijdagavond in geslaagd een vooral in de eerste helft dominant Standard twee punten afhandig te maken. De Beverse hoofdrolspelers voor dit onverhoopt punt waren Davy Roef en Aleksandar Vukotic die beiden een glanspartij speelden. Roef keepte 90 minuten lang feilloos en had bij een kanonschot van Marien in de tweede helft de nodige meeval, maar geluk moet je afdwingen en vrijdagavond toonde Davy zich onoverwinnelijk tussen zijn palen. Diezelfde ingesteldheid was er ook bij centraal verdediger Vukotic die elke bal die in zijn buurt kwam vakkundig onschadelijk maakte waardoor het steriel veldoverwicht van de Luikenaars tot aan de rust geen voordeel in resultaat opleverde.

Het was duidleijk dat W-B na rust uit een ander vat moest tappen of het onvermijdelijke (een goal van Standard) zou alsnog vallen. Die evolutie had Yannick Ferrera goed ingeschat, want zijn spelers toonden meteen meer lef en geloof in een goeie afloop. Het evenwicht kwam er helemaal toen Lamin Ndao in de 66ste minuut een onzichtbare Forte verving en de verrassend op de bank gestarte Ampomah in de 72ste minuut Badibanga opvolgde. Diezelfde Ampomah kopte rakelings over, maar een voorsprong zou de realiteit te veel geweld hebben aangedaan. In het absolute wedstrijdslot werd Carcela misschien iets te zwaar bestraft met rood voor een aanslag op de knie van Boljevic en maakte Abdullah nog zijn debuut voor W-B.

Er zijn 2 wedstrijden achter de rug en dus 180 minuten gespeeld. Van die 180 minuten moest W-B er 130 het onderspit delven, maar de resterende 50 minuten volstonden om 2 nederlagen te vermijden en 2 zeer kostbare punten te sprokkelen. Het positieve aan dit verhaal is dat 45 van de 50 betere minuten de laatste 45 tegen Standard waren en dat kan een hoopvol signaal zijn. Hoopvol is eveneens dat onze defensie waarin toch fors werd geënvesteerd, groeiende is met als grote leider (en dat mag letterlijk worden genomen) een beresterke Vukotic. Het zal wel geen toeval zijn dat Davy Roef zich als sluitpost een stuk beter in zijn vel voelt met als gevolg 2 schitterende wedstrijden na mekaar. Massop en Threlkeld halen nog niet het niveau van hun voorgangers Demir en Jans, maar ook die gasten stonden er niet vanaf de eerste matchen. Op het middenveld en voorin blijft het voorlopig zoeken naar de meest rendementvolle samenstelling en het ziet er naar uit dat Yannick Ferrera nog lang niet uitgeëxperimenteerd is. Ndao gaf alvast een veel betere indruk dan Forte en als Ampomah weer helemaal met zijn hoofd bij W-B is, mag van mij Boljevic de andere flank bevolken in plaats van Badibanga.
Hierna volgt het voledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge en dat kunnen julie trouwens ook terugvinden op de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B HOUDT PUNTJE THUIS TEGEN STANDARD

Waasland-Beveren heeft een punt kunnen thuishouden tegen Standard de Liège. Het werd 0-0 op de Freethiel. In de tweede helft kwam W-B een paar keer dicht bij een doelpunt. Davy Roef verrichte aan de overkant enkele knappe reddingen.

In de eerste helft kwamen de bezoekers het sterkst voor de dag. Het was toch wachten tot minuut 18 op het eerste doelgevaar. Davy Roef toonde aan de Luikenaars dat hij wakker was en kwam gepast tussen. Vlak voor het halfuur ging diezelfde Roef goed plat op een lage schuiver. Oscar Threlkeld, debutant op de Freethiel, leidde in minuut 37 de eerste aanval van Waasland-Beveren in. Een geweldige actie, maar de voorzet werd in corner verweerd.

Na de pauze zagen we een sterker Beveren. Na tien minuten werd de bal met de hand beroerd in de zestien, maar Bram Van Driessche gaf geen penalty. Nog eens tien minuten later kwam ex-WB'er Renaud Emond oog in oog met Davy Roef. Die laatste pareerde goed met de voet. Twintig minuten voor tijd kon captain Van Damme naar doel trappen. Ochoa redde, met enige moeite, en duwde de bal in de voeten van de ingevallen Lamine Ndao. Die duwde vervolgens de bal tegen de lat, ongelofelijke kans voor geel-blauw. Vier minuten voor tijd was er een geweldige counter met Boljevic en Ampomah als actoren. Boljevic zette perfect voor, maar de Ghanees kopte hoog over. Daar moest de flankaanvaller beter mee gedaan hebben. Vlak voor affluiten kreeg Carcela nog rood voor een trap op Boljevic, maar het numerieke voordeel kon Beveren niet meer verzilveren.

Toeschouwers: 5.225