StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Terugblik op speeldag 2.
Waasland-Beveren dankte vrijdagavond het puntje tegen een in de eerste helft sterk Standard in ruime mate aan een onklopbare Roef en uiterst secure Vukotic. Wat vaker de nul houden was een doelstelling van de Sportieve Cel bij het samenstellen van de defensie en het zal wel geen toeval zijn dat dit al op speeldag 2 tegen een imposant Standard lukte. Zelf een keer niet scoren hoeft in het geval van een brilscore geen garantie op een nederlaag te betekenen. Degelijke match was er alweer van een naar het einde toe door zijn beste krachten zittende Van Damme, maar wat heeft Joachim de draad weer uitstekend opgepikt na 2 vervelende jaren waarin hij langs de kant moest blijven. Het moet een marteling zijn geweest voor iemand die zo opgaat in het spelletje. Laat ons hopen dat Francesco Forte snel een tandje bijsteekt om op gelijke hoogte te komen met zijn medische naamgenoot Dafalghan.
Als we de andere ploegen er bij betrekken valt het mij op dat de topclubs die op de eeste speeldag indruk maakten, tactisch goed werden bestudeerd door hun volgende tegenstanders. Kampioen Club Brugge kwam met de schrik vrij in Moeskroen en STVV zorgde voor de verrassing van het weekend door in Genk een wonderbaarlijk punt uit de brand te slepen, maar 4 keer worden gered door het doelkader is natuurlijk geen kwestie van tactiek, maar geluk. De 5-2 van Anderlecht tegen Oostende lijkt een uitzondering, maar halverwege zal zelfs Marc Coucke niet voor mogelijk hebben gehouden dat die sprekende cijfers na 90 minuten op het scorebord zouden staan.
De Boeck was na de zware 1-4 vorig weekend tegen Anderlecht pijnlijk op zijn piek getrapt, maar hij speelde het zaterdag wel knap klaar om een veel beter Antwerp op de Bosuil het scoren te beletten. Tactisch sterk Glen ! Zulte-Waregem bewees in Gent dat het dit seizoen weer voorzichtig wil mikken naar play-off I. Hopelijk mag Yves Vanderhaeghe nog even blijven zitten deze week in Gent, want heel ontspannen zullen de Buffalo's in dat geval zondagavond niet aan de partij tegen W-B beginnen. Er werd vorige week nogal negatief gedaan over het puntje dat Cercle sprokkelde in Sint-Truiden, maar zaterdag liet de nieuwkomer tegen een geprikkeld Lokeren zien dat het niet van plan is een kaartje retour naar de Proximus League te bestellen. Bijkomend mooi voor Cercle en voor de JPL is dat enkele jonge Franse goudhaantjes veel zin hebben onze eerste klasse meer glans te geven. Eupen dreigt voorlopig af te stevenen op een vergelijkbaar moeilijk seizoen als vorig jaar, maar zolang Moeskroen meedoet hoeven de Panda's niet te panikeren.

* Afvallers A-kern winnen tegen Knokke.
Daags na de brilscore tegen Standard, speelde het restant van de A-kern tegen Knokke, de kampioen van de eerste amateurreeks van het voorbije seizoen. Dat Knokke uiteindelijk niet promoveerde en werd vervangen door Lommel, kwam omdat de kustbewoners geen licentie voor de Proximus League kregen. De wedstrijd begon zaterdagmorgen om 11 uur en Rudy Beck die aanwezig was noteerde de volgende opstelling : Debaty, Schrijvers, Caufriez, Moren, Foulon, Jubitana, Bizimana, Heymans, Lulic, N'Diaye en Sadiku (Sula, Gambao, Keita en Liessens vielen in). Het werd 3-2 voor Waasland-Beveren (goals 2X Sula, 1X N'Diaye).
Doelman Debaty speelde sterk, Lulic stond alweer aan de buitenkant en dat is niks voor hem en de van Lommel overgekomen Din Sula scoorde 2 prachtige goals. Sula heeft echter voorlopig nog wat kilo's te veel en oogt ver van scherp. En aantal jongens toonden voldoende inzet, enkele andere hadden er duidelijk minder zin in.

* Rowell naar FC Dender.
Jonathan Rowell, vorig jaar als ik me niet vergis aan de slag bij Berchem Sport, tekende nu een contract bij 1ste amateurclub Dender.

PVW.