StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ferrera zal geen beoep meer doen op Ndiaye en Keita.
Cherif Ndiaye en Paul Keita mogen Waasland-Beveren verlaten. Voor Ndiaye die op Zulte-Waregem nog in de basis mocht starten maar tegen Standard compleet uit de boot viel, is dat niet helemaal een verrassing. Cherif is bezig aan zijn derde seizoen op de Freethiel, laat af en toe wel een klasseflits zien zoals zijn doelpunt in Kortrijk vorig seizoen, maar de goeie regelmaat aanhouden bleek moeilijk. In de voorbereiding lukte het hem nochtans enkele keren het verschil te maken in het voordeel van W-B, maar de verhoopte stap hoger zetten tegen ploegen van een beter niveau is "voorlopig" te ver weg.

Een hele ander verhaal is dat van Paul Keita. Hij was de eerste inkomende transfer van Waasland-Beveren die met het nodige tromgeroffel werd aangekondigd. Ex-international Stefan Demol die een tijdje in Portgal met Keita werkte, vond het nodig daar nog een schepje bovenop te doen door in een kranteninterview te vertellen dat Keita eigenlijk TE goed was voor een ploeg van het niveau Waasland-Beveren. Dat vond Paul niet zo erg en toen hij de laatste weken van vorig seizoen al meetrainde met W-B, waren mensen die dagelijks in zijn omgeving vertoefden de mening toegedaan dat de als "verbeterde versie van Seck" aangekondigde Keita zelf ook overtuigd was dat Van Damme of wie het zou aandurven zijn positie te ambiëren, op de tweede plaas zouden komen.

Het is een verrassing dat Yannick Ferrera totaal geen beroep wenst te doen op Keita, maar het was natuurlijk aan Paul zelf om een minimum van de geciteerde verwachtingen in te lossen. Een definitieve verkoop van Keita is voor de club geen must, want W-B hoopt via een uitleenbeurt wie weet volgend seizoen een Keita terug te zien die Ferrera niet meer uit de ploeg kan houden. Of Yannnick daar ook zo over denkt lijkt mij dan weer twijfelachtig.

Benieuwd of Karlo Lulic een vergelijkbaar lot staat te wachten, want hij werd ingehaald als "opvolger" voor Ryota Morioka, maar hij geraakt niet eens aan een plaatsje op de bank. Legt Ferrera de lat te hoog, of heeft W-B bij het maken van zijn huiswerk de kwantiteit laten primeren op de kwaliteit.

PVW.