Waasland-Beveren heeft zondagavond in de Ghelamco-Arena zijn eerste nederlaag van het prille seizoen geleden. Op speeldag 3 deden de Buffalo's hun traditie tegen W-B alle eer aan door met weliswaar iets overdreven cijfers, maar een verdiende nederlaag terug naar Beveren te sturen.

Het zijn stilaan indrukwekkende cijfers, maar zondagavond leed W-B zijn twaalfde opeenvolgende nederlaag tegen Gent. Overigens, Yannick Ferrera heeft een al even troosteloze balans met de Ghelamco-Arena, want zowel met Charleroi, Standard als KV Mechelen liep een verplaatsing naar Gent meestal op een sisser af. Hierna vinden jullie een overzichtelijk wedstrijdverslag van Martijn De Jonge zodat wij ons kunnen beperken tot enkele vaststellingen.
Ferrera startte met dezelfde ploeg als de week voordien tegen Standard en dat is verrassend omdat Badibanga toen ook al weinig zin had om zijn verdedigende taken te verzorgen, iets wat hem gisteren zijn vervanging kostte aan de rust. We hebben hier de voorbije weken meermaals geroepen dat het bestuur een pluim verdiende omdat het vrij snel klaar was met zijn huiswerk, maar laat ons hopen dat de uitdrukking : "haast en spoed zijn zelden goed" niet van toepassing wordt. Badibanga, Massop en Forte lossen, elk op hun positie, de verwachtingen voorlopig onvoldoende in en dan heb ik het niet eens over Keita (mag van Ferrera beschikken) en Lulic en Abdullah (mogen voorlopig evenmin spelen). Of de coach gelooft niet in de speler zoals in het geval van Keita, of de betrokken spelers zijn nog niet klaar/inzetbaar, maar dan vraagt een mens zich af welke de zin is van zoveel gedoe over het afleggen van medische testen. Niet de 2 op 9 baart wat zorgen, want dat valt gezien de tegenstand nog mee, maar vooral de vaststelling dat het voetballend gehalte van de ploeg dringend moet worden opgetrokken. Een creatieve speler op het middenveld met ideeën en voorin iemand die kan wegen op de verdediging van de tegenstander ontbreken. Of dit soort spelers in de kern zit laat ik over aan de mensen die dagelijks met de jongens werken. Gevolg is dat en ondanks de tomeloze inzet van de meeste spelers, het momenteel niet zo plezant is om naar W-B te kijken, want het grootste gedeelte van de wedstrijd moet W-B ondergaan met percentages van meer dan 60 procent balbezit voor de andere ploeg.
Anderzijds, we wisten op voorhand dat het samenstellen van een zo goed als nieuw elftal tijd, punten en spelkwaliteit zou kosten. Daarom was het ook belachelijk dat in het interfview met Ferrera meteen na de match in Gent de vraag werd gesteld of hij al druk voelde met het oog op de wedstrijd van komende zaterdag tegen STVV. Natuurlijk doet W-B er goed aan die partij te winnen en als dat gebeurt is er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. Lees hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

W-B verliest met 4-1 van Gent

Waasland-Beveren heeft geen punt kunnen meenemen uit de Ghelamco Arena. Het werd 4-1 voor de thuisploeg. Geel-blauw creëerde zowel voor als na de rust enkele kansen, maar Kalinic keepte een goede partij. Het enige geel-blauwe doelpunt kwam van het hoofd van Aleksandar Vukotic.
De thuisploeg begon het best aan de partij en eiste de bal het meest op. Toch was de eerste goede kans voor geel-blauw. Op het kwartier viseerde Aleksandar Boljevic de rechterhoek, maar doelman Lovre Kalinic ging goed plat. Precies vijf minuten later moest Davy Roef zijn bloedvorm bevestigen. De goalie pareerde prima op een goede kopbal van Roman Yaremchuk. Vlak voor het halfuur konden Louis Verstraete en Floriano Vanzo opnieuw dreigen voor W-B. De twee zetten een prima counter op poten. Vanzo draaide perfect naar binnen, maar zijn schot miste vervolgens alle richting. In minuut 36 kwam de thuisploeg op voorsprong. Limbombe kwam naar binnen en trapte stevig richting doel. Roef had een goede voetreflex in huis, maar zag de bal vervolgens via de knikker van Yaremchuk naast zich in doel belanden. Veel geluk kenden onze Leeuwen tot dusver nog niet.
Na de rust bracht Yannick Ferrera met Daam Foulon een frisse kracht tussen de lijnen. Hij ging niet op de gebruikelijke linksachterpositie plaatsnemen, maar deed het een rijtje hoger. Beni Badibanga bleef in de kleedkamer. Na drie minuten was er meteen een goede kans voor geel-blauw. Boljevic zette knap voor richting Forte. Onze Italiaanse spits kon op doel koppen, maar zag Kalinic de bal nog van onder de lat halen. Minuten later reageerde Gent via een hoekschop. Asare nam de bal vol risico op de slof en zag zijn poging maar net naast botsen. In minuut 55 kon W-B opnieuw dreigen, was het niet dat Louis Verstraete van de sokken werd gelopen door Birger Verstraete. Vertenten liet onbegrijpelijk doorspelen en zette zo'n blauw-witte counter op poten. Awoniyi besloot die counter op de doelstaak. In minuut 68 moest Roef zich opnieuw tonen. De goalie redde in twee keer, eenmaal met de voet en uiteindelijk met de handen, een poging van de mee opgerukte Asare. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok kreeg de thuisploeg, niet onterecht, een penalty. Birger Verstraete trapte staalhard binnen en zette de 2-0 op het bord. Aan de overkant kon Vukotic de geel-blauwe hoop nieuw leven inblazen toen hij een hoekschop tegen de netten kopte. Invaller Jonathan David nam die meteen weg door nog geen minuut later de 3-1 tegen de netten te duwen. In de slotfase scoorde diezelfde David nog eens en zette de 4-1 eindstand op het bord.

Opstelling KAA Gent:
Kalinic, Rosted, Plastun, Verstraete, Chakvetadze, Limbombe, Yaremchuk, Awoniyi (71' David), Dejaegere (66' Odjidja), Asare (80' De Smet), Foket
Opstelling W-B:
Roef, Salquist, Massop, Van Damme, Boljevic, Forte (61' Ndao), Vanzo (72' Sula), Badibanga (46' Foulon), Verstraete, Threlkeld, Vukotic
Gele kaarten:
29' Asare (onsportief gedrag), 74' Verstraete (fout), 75' Vukotic (onsportief gedrag)