StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN HET KASSEIBAANTJE.


* NICOLAS BEZORGT ZICHZELF EEN "GEWELDIG" VERJAARDAGSCADEAU.
nicolas Maanden geleden kriebelde het bij ons lid Nicolas Michiels (zoon van Danny en Betty) om deel te nemen aan Bornems grootste sportevenement de Dodentocht.
Nicolas wou het niet bij woorden laten en deed een poging om zich via elektronische weg in te schrijven. Vroeger kon dat tot op de dag van de wandeltocht zelf aan een inschrijvingstafel in de grote tent, maar uit organisatorisch en veiligheidsoogpunt kan dit tegenwoordig nog enkel elektronisch. Groot was zijn verbazing toen bleek dat weken op voorhand het aantal van 13.000 toegelaten deelnemers was bereikt. Perla wou er de spanning toch een beetje in houden en schreef Nicolas in op een reservelijst in de veronderstelling dat het toch niks zou worden, maar een paar weken voor de Dodentocht kwam er plots een bevrijdende mail met het goeie nieuws (was dat echt zo goed Nicolas?) dat meedoen alsnog mogelijk was. Weet je wat dacht Nicolas, "ik ga het proberen" en hij deed noodgedwongen natuurlijk, zowat alles wat NIET bij een goeie voorbereiding hoort. Schoenen kopen en het bij één trainingstripje van een kilometer of 20 houden. Men zou voor minder ietwat nerveus aan het vertrek staan op vrijdagavond 10 augustus en alsof die onzekerheid nog niet genoeg was begon het een paar minuten voor de start die om 21 uur plaats vond, te regenen en dat gedurende een uur of vier.
nicolas Nu heeft Nicolas aan zijn vader Danny wel een voorbeeld die de kilometers verslindt aan een hoeveelheid en tempo dat ondergetekende ribbetjes naar binnen werkt, maar een garantie op een goeie afloop voor Nicolas is dat natuurlijk in geen geval. Dat hij, ondanks de geciteerde gebrekkige voorbereiding, toch na 100 bijzonder zware kilometers omstreeks 19.30 uur de aankomststreep in Bornem bereikte, is in die omstandigheden een prestatie om U tegen te zeggen. Dat Danny in het tweede gedeelte van de tocht Nicolas geruime tijd vergezelde om hem over de moeilijke momenten heen te helpen is knap van vader Danny en zal ongetwijfeld een gunstige invloed hebben gehad op het bereiken van de eindstreep, maar hoe men het ook draait of keert, de ontelbare en naar het einde toe steeds meer pijnlijke stappen, heeft Nicolas uiteraard zelf moeten zetten. Een dikke proficiat Nicolas voor deze karakterstunt en in uw naam noem ik er graag uw privé-mentor Danny en de begeleiders/topverzorgers Betty en Perla bij. Of de dag nadien je 24ste verjaardag (zondag 12 augustus) top was durf ik te betwijfelen, maar je prestatie was dat in ieder geval.
nicolas Misschien is het volgend jaar aan U Nicolas om uw topverzorgers eens een mooi verrassingscadeau te bezorgen, maar zorg dat ze op tijd schoenen gaan kopen ?

Patrick Van Wesemael