StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat is er mis met onze nrs 10 ?
Met Karlo Lulic en Daan Heymans koos Waasland-Beveren voor een midden twintiger en een bijna twintiger om de leemte die Morioka heeft nagelaten, te verzachten. Na 3 competitiewedstrijden zijn zowel Karlo als Daan er nog niet in geslaagd Yannick Ferrera te overtuigen met één van hen aan een wedstrijd te beginnen en dat is op zijn zachtst uitgedrukt merkwaardig. Maar de ene zijn dood is de andere zijn brood en de derde hond die met het been ging lopen luistert naar de naam Floriano Vanzo. Als er nu iemand is die men dit succesje gunt is het natuurlijk Vanzo na zoveel miserie en maandenlange inactiviteit, maar daar kunnen Karlo en Daan waarschijnlijk slechts matig begrip voor opbrengen. Is Ferrera geen nr10-fan of zoeken we het gewoon te ver en heeft het simpel te maken met onvoldoende kwaliteit of aanpassing aan de Belgische competitie. In het geval van Heymans speelt de leeftijd zeker een rol en zoals vermeld de logische aanpassingstijd van de Proximus naar de Jupiler Pro League.

* Ode aan Morioka.
In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Extra Time maandag jl. kwam Waasland-Beveren een drietal keer ter sprake. Eerst met Vukotic die tegen Standard met de nodige gebarentaal het gelijk van de scheids in een bepaalde beslissing in twijfel wou trekken en dat in Gent compenseerde met een omgekeerde reactie en zijn protesterende ploegmaats bij Vertenten weg te houden. Wat mij voorlopig van Vukotic bij blijft is zijn enorm opkuiswerk en toch al op speeldag 3 zijn eerste doelpuntje op een stilstaande fase.
Vervolgens werd bij het bespreken van de wedstrijd Charleroi-Anderlecht die zeer matig was van de Brusselaars, een link gelegd naar o.a. bankzitter Ryota Morioka. In het bijzonder Jan Mulder vroeg zich af of een coach niet moet overwegen zijn team een beetje te laten spelen in functie van een klassevoetballer als Morioka. Philip Joos beaamde dat Ryota vorig seizoen een smaakmaker was van de Jupiler Pro League waarop Marc Degryse en Jan Mulder zich afvroegen of Morioka misschien te braaf is voor een topclub waar het ieder voor zich is en geen cadeaus worden uitgedeeld. De meest rake opmerking kwam niet toevallig van aleer Jan Mulder die fijntjes liet verstaan dat Morioka kwalitatief niet zoveel concurrentie hoeft te vrezen bij Anderlecht op dit moment.
Tot slot werd het interviewtje nog eens getoond (het was echt heel kort) met Yannick Ferrera waar de betreffende journalist Tim Wylandt informeerde of er al druk op de ketel stond voor de match tegen STVV komende zaterdag en daarover waren alle tafelgasten het eens dat dit ongepast was, maar in het geval van Joos en Raes is het natuurlijk lastig om een collega op de openbare omroep af te vallen.

* Sportavond met Danny De Maesschalck in Bornem 2 weken uitgesteld.
Door het overlijden van de schoonmoeder van onze sportief manager Danny De Maesschalck wordt de ledenvergadering/sportavond van nu vrijdag 17 augustus uitgesteld en verplaatst naar vrijdag 31 augustus om 20 uur. Iedereen welkom, ook niet-leden van de Freethielvrienden en de inkom is uiteraard gratis.
Plaats : Brasserie 'T Kasseibaantje, Hingenesteenweg 105 te 2880 Bornem.

PVW.