StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Interview met onze hoofdcoach gaat al op speeldag 3 over ' druk ' in de kleedkamer?!

Dag iedereen,

Nieuwe donderdag, nieuwe ' Kleppe van Seppe '. Elke week ga ik opzoek naar een opmerkelijke gebeurtenis uit de wedstrijd van het afgelopen weekend. Deze week gaat het zoals jullie in de titel al konden lezen over het interview met onze hoofdcoach Yannick Ferrera en hoe opmerkelijk ik dat vond. Na ocharme 3 speeldagen werd er door de journalist in kwestie al gesproken over druk in de kleedkamer en vanuit de bestuurskamer, 3 speeldagen???

Voor wie het zich niet meer herinnert, hier een kleine opfrissing. Na de wedstrijd was er het gebruikelijke interview met de coaches van beide teams, dus ook met onze Yannick. De eerste vraag die hij kreeg was of er volgende week al moest gewonnen worden om de druk weg te houden. Het eerste deel van die vraag dat snap ik volledig, die vraag moet je stellen. Alleen heb ik mij een klein beetje druk gemaakt in het laatste deel van de vraag namelijk " om de druk weg te houden. " Na 3 speeldagen wordt er al zo'n vraag gesteld, daar stel ik mij dan eigenlijk wel vragen bij.. Het klopt dat het spel en de resultaten niet fantastisch zijn en dat er best gewonnen wordt volgende speeldag (dat vinden wij allemaal wel denk ik) maar dit is toch een klein beetje te vroeg naar mijn mening. Ik dacht dat zo'n vragen alleen werden gesteld als een G5 ploeg na 15 speeldagen nog onderaan het klassement bengelt of een degradatiekandidaat met nog 10 speeldagen te gaan evenveel punten minder heeft dan de voorlaatste in de stand, maar misschien ligt dat wel aan mij..

Het antwoord van Yannick

Wat mij dan weer onmiddellijk blij maakte was het antwoord van onze coach en de manier hoe hij ermee omging. Ook hij vond deze vraag uiterst ongepast en gaf dezelfde uitleg die ik hier schreef. Hij bleef echter enorm koel en maakte de journalist verbaal niet af. Waarop de interviewer vroeg of het eventueel vanuit de bestuurskamer zou kunnen komen. Het antwoord van Yannick was wederom klaar en duidelijk " vraag maar aan de bestuurskamer dan." Dat was ook meteen het einde van het interview, geweldig gereageerd! Er zijn coaches die dat zeker anders hadden aangepakt. Dus bij deze chapeau Yannick voor de manier waarop je met deze toch wel opmerkelijke vraag omging. Laat het ook duidelijk zijn dat je nog steeds het hele geel-blauwe legioen achter je hebt staan. Samen gaan we zaterdagavond strijden voor de eerste driepunter van het seizoen!!

Tot volgende week!

Seppe Meul.