StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZOU TIM WIELANDT IN DE BESTUURSKAMER ZIJN GEWEEST ?

Zondag jl. leed Waasland-Beveren tegen een beter Gent zijn eerste en ook logische nederlaag van het prille seizoen. De cijfers vielen misschien iets te hoog uit, want al bij al deed W-B het niet slecht als de 4-1 cijfers laten uitschijnen. Een groot misverstand op het middenveld in de 35ste minuut lag aan de basis van de 1-0 ruststand, terwijl de vierde Gentse goal er kwam midden een waarschijnlijk kansloze jacht op een tweede Beverse aansluitingstreffer van de avond en het defensieve weerwerk op dat moment onbestaande was.

De meeste comotie viel er na de wedstrijd te beleven toen journalist Tim Wielandt aan Yannick Ferrera vroeg of hij al druk voelde voor de wedstrijd van morgen tegen STVV. Ferrera reageerde verwonderlijk en dacht eerst aan een grap, vroeg zich vervolgens af of een twaalfde plaats na 3 speeldagen met uitwedstrijden naar Zulte-Waregem en Gent en een thuismatch tegen Standard, al voldoende rede tot paniek was. Tim Wielandt rook bloed en ging door met de opmerking dat het bestuur daar misschien anders zou over denken, waarop Yannick geërgerd repliceerde dat hij dat moest gaan vragen in de bestuurskamer om vervolgens Wielandt de rug toe te keren en zijn biezen te pakken. De vraagstelling van Tim Wielandt schoot bij heel wat mensen waaronder dus collega's van Tim in het verkeerde keelgat, maar dat het bestuur en een gedeelte van de supporters lichtelijk nerveus zijn geworden bij het vertoonde spel tot nu toe en een aantal gedurfde keuzes van onze coach, lijkt mij een zekerheidje. Gezien de lastige verplaatsing naar Genk volgende week gevolgd door de derby op Daknam, doet W-B er maar goed aan zaterdag zijn eerste winstpartij van deze jaargang te laten optekenen. Laten we hopen dat het voor die belangrijke wedstrijd Nana Opoku Ampomah kan recupereren, want offensieve versterking is dringend gewenst, net als wat extra voetbalvernuft op het middenveld.

Tegenstander STVV wist tot nu toe een eerste nederlaag af te wenden, maar zoekt, netals W-B, nog naar een eerste overwinning. De Japans getinte Kanaries hadden wellicht op Stayen meer gehoopt dan een puntendeling met Cercle en Lokeren, maar datzelfde Cercle bewees ondertussen geen katje te zijn om zonder handschoenen aan te pakken. Hoe STVV er in geslaagd is een puntje mee te brengen uit de Luminus-Arena blijft voor mij een raadsel, want dat had te maken met zowel een enorme dosis meeval (vier keer het doelkader) als ook een zeer degelijke organisatie waardoor het zelfs enkele keren gevaarlijk kon tegenstoten. Dit STVV is een ploeg waarmee men niet snel klaar is, : taai, maar anderzijds ook soepel in de omschakeling. Een eerste overwinning van het seizoen doet altijd deugd, maar deze zou ook zorgen voor een vriendelijker klassement.

Patrick Van Wesemael.