In die bewoordingen besloot Sporza-journalist Jeroen Vanderloop zijn wedstrijdverslag op Radio 1 na het duel tussen W-B en STVV waardoor beide ploegen nog steeds op zoek blijven naar hun eerste driepunter van het seizoen.
En het moet gezegd, zowel de thuisploeg als de bezoekers hebben er zaterdagavond alles aan gedaan om die verlossende overwinning binnen te halen, maar Waasland-Beveren kon voor de vierde keer op rij rekenen op een zeer betrouwbare Davy Roef. De mannen van Yannick Ferrera mogen ook de VAR dankbaar zijn dat die tussenkwam na een prachtige Truiense goal waarbij alleen de Var in het hele stadion had opgemerkt dat de aangever van het doelpunt dat deed vanuit nipt buitenspel. Verder was de wedstrijd als volgt samen te vatten : een iets verzorgder voetballend STVV dat als de kans zich voordeed scherp counterde en een met een groot hard voetballend W-B waarbij uitgerekend die creativiteit ontbrak. Niet beschikbaar in de kern van Ferrera ? Daar is het laatste woord nog niet over gezegd, want de halverwege de tweede helft ingevallen Jubitana demonstreeerde een bal-aanname die klasse verraadt en het zal wel geen toeval zijn dat Denzel in dat korte tijdsbestek en met wat meer meeval bijna driemaal beslissend was : een keer als afwerker en bijna afwerker en een keer als man met overzicht/aangever. W-B scoorde 2 prachtige doelpunten, maar grossierde helaas ook in een karrevracht slechte passen en dan is het moeilijk tot een voldragen aanval te komen. Forte raakte mede daardoor geen bal, maar onderneemt zelf te weinig om uit die impasse te geraken. Dan lijkt Ndao een stuk beweeglijker en meer geschikt om het geliefkoosde counterspelletje van Ferrera te spelen.
Caufriez mocht voor het eerst dit seizoen aan een wedstrijd beginnen, maar een onverdeeld succes was dat in geen geval. W-B – STVV was het verhaal van een wedstrijd die nooit hoge toppen scheerde, maar omdat de twee ploegen bleven gaan voor winst verveelde de partij geen moment. Met uitwedstrijden naar Genk en Lokeren in het verschiet was een driepunter zaterdagavond tegen STVV heel prettig geweest, maar alhoewel zondigen tegen de regels van de realiteit snel vergeten wordt, is het niet mijn favoriete ingesteldheid en vaak ook een onbetrouwbare waardemeter. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

WAASLAND-BEVEREN HOUDT PUNT THUIS TEGEN STVV

Waasland-Beveren heeft een punt thuisgehouden tegen STVV. Het werd 2-2 op de Freethiel. Nana Opoku Ampomah en Denzel Jubitana zorgden voor de doelpunten.
Nog voor de tiende minuut kwam Waasland-Beveren opzetten. Eerst was er een scherpe voorzet van Milan Massop, nadien een trap van buiten de zestien van Nana Opoku Ampomah. Op de tiende minuut was het wél raak. Een prachtige voorzet van Jur Schryvers werd binnen geknikt door Ampomah: 1-0. Op het halfuur had diezelfde Ampomah de 2-0 aan de voeten. Een Truiens been en een knappe redding van Steppe hielden die één op het bord. Aan de overkant was het meteen wel raak. Slap verdedigen zorgde ervoor dat Endo de 1-1 kon maken. Dat was ook meteen de ruststand.
Na de rust werd W-B na zo'n tiental minuten opgeschrikt. Bezus ging op wandel en tikte te makkelijk de bal tegen de netten. De VAR greep echter in en wees op voorafgaand buitenspel. De treffer werd dus terecht afgekeurd. W-B werd wakker, maar kon niet reageren. Er waren wel enkele knappe acties, maar telkens ontbrak een goede laatste pass of afwerking. Met nog twaalf minuten op de klok was het wel opnieuw raak aan Limburgse kant. De Sart deed de netten trillen: 1-2.
Invaller Denzel Jubitana kon echter meteen orde op zaken zetten en trapte enig mooi de gelijkmaker binnen. Diezelfde Jubitana had nog dé kans op de winnende treffer na een perfecte voorzet van Aleksandar Boljevic, maar zijn kopbal ging net naast.