* W-B sterker in het voorspel tegen Lokeren.
Dinsdagnamiddag hebben Waasland-Beveren en Lokeren in een vriendschappelijke oefenmatch achter gesloten deuren mekaar ontmoet op de Freethiel. W-B trok na een 2-0 ruststand (goals van Foulon en Ndao) aan het langste eind in een wedstrijd waarin de rust ook de eindstand was.

Afgaande op het wedstrijdverslag van Sietse Lehembre op Facebook was W-B veruit de betere ploeg die ook de meeste kansen creëerde, maar de efficiëntie was beneden peil. Het was een wedstrijd tussen de zogezegde afvallers van het weekendvoetbal bij beide ploegen, maar desondanks stond er in de twee elftallen het nodige mooi volk tussen de lijnen (zie het verslag en de opstellingen van Sietse Lehembre).

Grappig was dan weer het korte interviewtje met Yannick ferrera na de wedstrijd die het een goeie partij vond van zijn jongens en daaruit de conclusie trok dat de gasten die gisteren speelden klaar zijn voor de competitie. Hij voegde daaraan toe dat dit een positieve vaststelling was voor de betrokken spelers, maar minder gemakkelijk voor hem omdat hij meer keuze heeft. Een bizarre conclusie Yannick, want ik heb mij altijd laten vertellen dat een positief selectieprobleem juist goed nieuws is voor een coach. En zonder negatief te willen zijn, aan de wedstrijden van het A-elftal tot nu toe viel eerder af te leiden dat er weinig concurrentie binnen de A-kern was. We moeten de waarde van oefenpotjes zoals dat van gisteren bijzonder sterk relativeren, maar afgaande op het wedstrijdverslag van hierna lijkt het mij dat er best veel voetbal zat in die ploeg en was uitgerekend dat nit het probleem de voorbije weken met het zogenaamde fanion ?

PVW

Waasland-Beveren speelde deze middag een oefenwedstrijd in het Freethielstadion achter gesloten deuren. Het werd 2-0. Met twee doelpunten voor de rust van Ndao en Foulon op vrije trap stond meteen de eindstand op het scorebord.
Na een sterk begin van Waasland-Beveren was het Lokeren dat als eerste tot een schot kon komen. Debaty kon de bal echter langzaam naast laten gaan. Waasland-Beveren wist het goede spel al gauw om te zetten naar enkele kansen. Djihad haalde twee keer stevig uit maar kreeg de bal niet tussen de palen. Na een kwartier kon Threlkeld Heymans met een scherpe voorzet bereiken, die alleen voor doel net een voetje tekort kwam. Na 20 minuten moest Skulason, na een botsing met Badibanga het veld verlaten.
Het aantal kansen van de thuisploeg stapelde zich op: Badibanga met een goede voorzet richting Ndao maar onze diepe spits kon de bal net niet raken. Na een mooie aanval diende Heymans Davino Verhulst tot een moeilijke redding te dwingen, waarna Ndao de bal tegen de touwen knalde, 1-0. Waasland-Beveren trok deze lijn door. Na een goede voorzet van Keita vergat Ndao oog in oog met Verhulst de bal tegen de netten te duwen. De druk van de thuisploeg bleef toenemen en na een fout op Ndao in de 32ste minuut kon Foulon via een heerlijke vrije trap de 2-0 op het scorebord knallen.
Beide ploegen begonnen vol moed aan de tweede helft met één wissel voor Waasland-Beveren. Badibanga, die een trap tegen de enkel kreeg van Stefano Marzo, moest het veld verlaten voor Floriano Vanzo. De thuisploeg zette het goede spel voort. Goede voorzet van Threlkeld, Ndao kopte net over. Na een snelle uitbraak stond Ndao opnieuw oog in oog met Verhulst, deze keer knalde hij onbesuisd op de vuisten van de Lokerse goalie. Waasland-Beveren stond goed en Lokeren zocht hopeloos naar een aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd, een mooie actie van Vanzo maar kon helaas niet tot een schot komen. Hij probeerde het enkele minuten later nogmaals met een hard afstandsschot, maar Verhulst kon de bal zonder veel moeite tegenhouden. Vlak voor affluiten vergat Ndao de 3-0 op het bord te zetten na een knappe, lage voorzet van Foulon. Lamine verslikte zich en liet de bal door z'n benen glippen. Lokeren kon daar maar weinig tegenoverstellen en zo wint Waasland-Beveren deze Wase oefenwedstrijd met 2-0.