StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Jubitana, wat een debuut!
Dag iedereen,

Het is weer van dat, een nieuwe Kleppe van Seppe. Deze week heb ik het over het prachtige debuut van Denzel Jubitana en over het aantal keren dat KV Mechelen al zal gevloekt hebben door hun transferbeleid. Komt het niet direct in je op waarom, geen nood ik leg het je direct uit. Maar eerst het debuut van Jubitana.

Op 18 juni kwam hij de rangen van Waasland-Beveren versterken, Denzel Jubitana. We namen hem over van KV Mechelen waar hij aan het werk was bij de beloften. In de voorbereiding liet hij in heel wat wedstrijden reeds fantastische dingen zien. Het werd snel duidelijk, deze jongen heeft talent. Met zijn goede passing en uitstekend schot was het een gevaar voor doel. Iedereen dacht dan dat er wel snel een invalbeurt of zelfs een basisplaats zou inzitten in de reguliere competitie. Echter was het slechts dit weekend zover, het debuut van de jongeling. En hoe?! Wat een debuut, enthousiasme, goede passing en uiteraard zijn fantastische doelpunt dat ons alsnog een punt opleverde. Hij kon zelfs helemaal de matchwinnaar worden met zijn kopbal maar helaas dwarrelde die net naast en bleef het dus bij een gelijkspel tegen STVV. Maar bon, ik was meteen overtuigd, geef deze jongen meer kansen want waw, wat een talent!!

Maar waarom zal KV Mechelen ongetwijfeld al meermaals gevloekt hebben op hun transferbeleid. Ik neem jullie terug naar juli 2016. Daar kwam hij, Nana Opoku Ampomah. Niemand die hem echt kende, een jongen uit de beloften van KV Mechelen, moeilijk karakter naar het schijnt, wat komt die hier doen?! In de play-offs van datzelfde seizoen werd het duidelijk, wat een talenten bezit deze jongen.
Snelheid, dribbels, een echt gevaar in de zestien. Ik kijk met plezier terug op de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 waarin hij twee prachtgoals maakte. Een jaar later werd hij een vaste waarde in de ploeg en was hij de angst van meerdere verdedigingen in de Jupiler Pro League. Waarom zeg ik dit nu allemaal? Met Denzel Jubitana is het al nummer 2 in 3 jaar die de beloften van KV Mechelen verliet en bij ons kwam voetballen. En opnieuw hebben ze duidelijk een groot talent verloren, zagen zij het niet in hem en Ampomah of betaalde Beveren gewoon heel veel geld? Ik gok op het eerste en DAAROM zal Malinwa al meerdere keren (en terecht) gevloekt hebben dat ze deze jongens aan ons kwijt zijn.

Tot volgende week!

Seppe Meul.