StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het begint al wat te wringen onderin !
Waasland-Beveren en Lokeren zijn de laatste 2 ploegen onderaan het klassement die vandaag nog in het strijdperk treden en gezien de winst van Eupen en Kortrijk zaterdagavond en de ondankbare verplaatsing van W-B naar Genk vanavond om 20 uur, is plaats 14 en 3 punten na speeldag 5 geen onrealistisch beeld. De optimist en dat zouden we natuurlijk ook graag willen zijn, zal opmerken dat mits puntenoogst in de Luminus-Arena W-B een gouden zaak kan doen, maar hoe ernstig is het daarop bij momenteel veruit de beste ploeg van het land, te hopen ? Er is de voorbije 4 speeldagen nogal smilend gedaan over een gemiddelde van 4 goals tegen bij Eupen en de in dit geval logische 0 op 12, maar één enkele overwinning zoals die van gisterenavond in Moeskroen volstaat om keurig naast W-B (met een overwinnng meer) en Charleroi post te vatten. STVV dat op Standard een sterke partij alweer niet bekroond zag met een overwinning en Kortrijk dat verrassend, maar niet onverdiend in Charleroi ging winnen, voelen de hete adem van W-B, Eupen en datzelfde Charleroi in de nek.
Zulte-Waregem voert dit weinig te benijden groepje achtervolgers aan met 5 punten, Moeskroen is nog puntenloos en sluit logischer wijze de rij, voorafgegaan door Lokeren dat 1 punt heeft en om 18 uur in de Ghelamco-Arena Gent partij geeft. Het is nog ontzettend vroeg, maar het heeft er alle schijn van dat dit zestal zijn competitiestart heeft gemist met daarbij de bedenking dat Zulte-Waregem en Charleroi financieel en sportief mogelijkheden hebben om de voorbije misstappen op te vangen. Zou de geschiedenis van de voorbije jaren onderin het klassement zich herhalen ? Dat Eupen, Moeskroen en Lokeren vaste kelderklanten worden, daar lig ik minder wakker van, maar dat W-B zich zo spontaan aanbiedt als vierde partij om te kunnen kaarten, zoveel solidariteit hoeft voor mij ook weer niet. Zoals het er nu naar uitziet wordt de derby van volgende week zaterdag 1 september op Daknam er weer eentje met als inzet het zo ver als mogelijk weg schoppen van de rode lantaarn in de hoop die niet meer terug te zien dit seizoen.
Vrijdagavond ten slotte kwam er, het is maar hoe men het bekijkt, prettig nieuws vanuit de Franse tweede klasse waar Metz zijn maximum aantal punten behoudt met de enige en dus winnende goal van Victorien Anbang (Troyes - Metz 0-1). De ploeg van Anbang en Jans staat op kop met 15 op 15 en heeft al ee kloofje geslagen van 3 punten op Lens.

* Ook in Nederland zijn de amateurclubs er aan begonnen !
We blijven het bijzonder prettig vinden op regelmatige basis leuke verslagjes te ontvangen van onze Zeeland-watcher Rudi De Jonge die een scherp oog blijft hebben voor alles wat bij HSV Hoek rondloopt met een Bevers verleden. Lees hierna Rudi's eerste bijdrage van dit nieuwe seizoen.

HSV HOEK DEBUTEERT MET WINST IN DERDE DIVISIE,UITSCHAKELING IN BEKER
Een fel gewijzigde selectie bij het Zeeuws-Vlaamse Hoek,waar nog 4 spelers toe behoren met een Bevers verleden : Zinho Chergui (37) , Sidy Ceesay (28) , Fabian Wilson (28) en Jordi De Jonghe (26).
Tijdens de korte voorbereiding op het seizoen werd geoefend tegen sterke tegenstanders,zoals TOP Oss, Jong Sparta (op het hoofdveld!) ,Goes en Vlissingen;
Met wisselend resultaat.
De 1ste KNVB-beker confrontatie tegen een Zondag-reeksgenoot ADO'20 werd makkelijk met 3-0 gewonnen, waarna door het 1 reeks lager spelend VV Gemert werd uitgeschakeld na het nemen van strafschoppen (1-1 en 3-2 na strafschoppen). Dubbel jammer,want bij de loting kwam een mooie affiche uit de koker : een thuismatch tegen Feyenoord....

Na deze 2 partijen (zaterdag en woensdag) wachte zaterdag DOVO uit Veenendaal (bij Utrecht) als 1ste competitietegenstander.
Een outsider tegenover Hoek dat zich gewoon wil handhaven in de hogere reeks.
Nieuwe trainer is de bekende oud-prof Dennis De Nooijer, die in zijn basiself veel nieuwkomers uit Zeeland een kans gaf. Enkel Rik Impens als aanvallende middenvelder en doelman Jordi De Jonghe zijn nog de vaste Belgische inbreng. Fabian Wilson ook,maar is van Terneuzen afkomstig en doorliep in Beveren zijn opleiding.
We hoopten stiekem op een puntje, maar toen het net na rust 0-1 werd,konden de supporters op meer beginnen hopen.
Het werd aftellen. Tot 5 minuten voor het einde een DOVO-spits alleen voor Jordi De Jonghe opdook,maar die redde knap.
Een onverhoopte zege !
Zaterdag staat een eerste thuisduel op het programma. Om 14u30 wordt Eemdijk (Spakenburg) partij gegeven.
Dit seizoen staan in totaal 7300 reiskilometers op het programma , tot in Groningen en Sneek, vlakbij de Duitse waddeneilanden.
Hieronder de beelden van afgelopen partij DOVO- Hoek
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/107801/Hoek-verslaat-DOVO-bij-debuut-in-Derde-Divisie