StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ieder zijn waarheid.
Het experimenteren bij Waasland-Beveren blijft rustig doorgaan. Tegen STVV vorig weekend mocht een bijna vaste waarde van vorig seizoen Max Caufriez voor het eerst terug aan een competitiewedstrijd starten. In diezelfde wedstrijd zou één van de betere spelers uit de voorbereiding Denzel Jubitana na rust een opgemerkte invalbeurt maken.
Zowel Denzle als Maximiliano mochten in Genk aan de match beginnen, maar voor Lamin Ndao was het na een ver van slechte invalbeurt tegen Sint-truiden vorige week weer naar af (in dit geval de bank). Verrassing van formaat zondagavond in Genk was de selectie van Paul Keita. Door Ferrera een paar weken geleden als overbodig bestempeld en sindsdien totaal uit beeld verdwenen tot de midweekse avant-première van de Wase derby vorige dinsdag. Keita speelde, net als de jongens in de defensie (Threlkeld, Salquist, Gamboa en Foulon) een goeie wedstrijd en zag die dus bekroond met een basisplaats in Genk ten koste van Verstraete of Van Damme. Straf of goed ingepraat van het bestuur op zijn coach ? Toegegeven, Paul speelde geen onaardige wedstrijd en bevestigde volgens supporters de berichten van weleer dat hij alles heeft om de opvolger van Ibrahima Seck te worden.
Wie wordt de volgende in dit lijstje ? Karlo Lulic ? Binnen gehaald als opvolger van Morioka (om die vergelijking heeft Karlo natuurlijk niet zelf gevraagd), maar nog steeds wachtend op zijn eerste minuten competitievoetbal en dat ondanks de hem toegemeten mooie bagage techniek en vista. Het blijft vreemd dat zowel Lulic als de jongere Daam Heymans geen in het geval van Lulic en amper in de situatie van Heymans, speelkansen krijgen. Vreemd, want mocht er op het Wase middenveld op dat vlak een overtal aan dat type spelers rondlopen konden we daar wel begrip voor opbrengen, maar dat is helaas niet of nog niet het geval. Ik denk dat Gamboa voorlopig nog de enige aangekochte speler is wiens competitieteller op nul minuten blijft staan en als ik de berichten over de Costaricaan mag geloven zou ik daar als Ferrera zijnde niet te lang meer mee wachten. Vukotic is een rots in de branding, maar de optredens van Salquist en Caufriez blijven gemengde gevoelens oproepen. Caufriez is Belg en jong en moet daardoor de voorkeur genieten, maar wat is Maximiliano vaak betrokken of in de buurt van zeer ongelukkige tegendoelpunten en dan stelt zich de vraag of dat nog toeval is. En zo eindigen we dan weer bij de padstelling tussen bestuur en coach waarbij de clubleiding overtuigd is dat de kern van dit seizoen in de breedte sterker is, een stelling die Yannick Ferrera niet kan beoordelen of tegenspreekt, maar wel opmerkt dat die 1 of 2 spelers welke een wedstrijd over een moeilijk moment heen kunnen tillen, ontbreken. Wat er ook van aan is, de tijd van experimenteren wordt best snel achter ons gelaten, want meestal gaat een experimentele fase ten koste van het rendement. Zou Daknam zaterdag geen mooi décor zijn om een nieuw hoofdstuk aan te snijden, eentje dat begint met een klinkende overwinning, want die nul staat na 5 speeldagen nog steeds hatelijk in de tabellen.

PVW.