StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Nog onverwachts druk op de Freethiel.
Op de vooravond van het sluiten van de transfermarkt was er eerder onverwachts nog wat drukte op de Freethiel. Met de 20-jarige Anthony Swolfs (zoon van onze financieel-directeur) werd donderdag een derde doelman aangetrokken die overkomt van Gent. Anthony heeft een verleden bij Club Brugge en KV Mechelen en wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door de Buffalo's. Voor de verrassing donderdag zorgde Joachim Van Damme die aan een tweede hoofdstuk KV begint. Een volslagen verrassing is het niet, want een paar weken geleden al verschenen er in de media berichten dat De Kakkers Van Damme opnieuw zagen zitten, maar aanvankelijk werd, wellicht met bepaalde beloften aan Joachim en een financieel verbeterd contract, de Mechelse boot nog afgehouden. Dat W-B nu Van Damme toch laat vertrekken heeft waarschijnlijk te maken met deels centen, maar vermoedelijk ook omdat de concurrentie op de positie van Joachim niet gering is, zeker nu Paul Keita een meer dan behoorlijke wedstrijd speelde. Of die ene partij van Keita voldoende is om Van Damme te laten vertrekken en Keita plots alle vertrouwen te schenken, lijkt mij gevaarlijk.

Ieder heeft het recht een mening te hebben over een speler en dus ook over Van Damme, maar wat niet valt te ontkennen is dat Joachim de voorbije 5 speeldagen waarin hij niet altijd aan de aftrap verscheen, toch al zijn stempel heeft gedrukt met een doelpunt en een assist wat niet slecht is voor een verdedigende middenvelder die van heel ver terugkomt.

Verder hoopt de club vandaag nog Cherif Ndiaye tijdelijk of definitief elders te stallen.

Er is geen interesse meer voor aanvaller Elvir Koljic van het Bosnische Krupa, maar de zoektocht naar offensieve versterking mondt waarschijnlijk toch nog uit in een achttiende transfer dit seizoen.

PVW.