StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HEEFT DESCHACHT AL IMPACT OP WASICO ?

Het is spijtig genoeg een vertrouwd gezicht van de voorbije jaren geworden : Lokeren en Waasland-Beveren die het tegen mekaar opnemen in een onderlinge confrontatie in de vurige hoop goeie zaken te doen in de kelder van het klassement en helaas niet bv. om een gunstige positie te verwerven met het oog op play-off I. Het is veelzeggend dat deze negatieve tendens zich nu al enkele seizoenen aftekent bij Lokeren en dit ondanks de aanwezigheid van een coach als Peter Maes van wie werd verwacht dat een nieuwe stap naar een topclub een formaliteit was. Die "topclub" had Peter middels Genk korte tijd onder zijn leiding, maar het Limburgse sportief beleid haalde toen nog niet het niveau van nu. Voor Waasland-Beveren is de strijd tegen de degradatie een al even vertrouwd beeld en dat is een dikke tegenvaller na een schitterend seizoen waarin de club onwaarschijnlijk en onverwachts veel publiciteit kreeg. Uiteindelijk was een plaatsje onderin het klassement ons deel en die ervaring liet een bittere nasmaak, net als het vertrek van sterkhouders als Morioka, Seck en Camacho. Een mens zou uit heimwee aan betere tijden met plezier de rubriek Memorabele Wedstrijden KSK Beveren op onze website gaan opzoeken hunkerend naar de derby's tussen Lokeren en KSK Beveren toen de inzet, hetzij een bekerfinale, hetzij een Europees ticket was en de beide supportersclans amper gescheiden van mekaar en zonder noemenswaardige incidenten, deze sfeervolle confrontaties kleurden.

Zowel W-B als Lokeren mochten dit weekend ervaren dat niet op het minste meeval moet worden gerekend wanneer men in de hoek zit waar de klappen vallen. Beide ploegen wachtte met respectievelijk Genk en Gent een uiterst lastige verplaatsing, maar hadden tot kort voor tijd uitzicht op in het beste geval een driepunter, maar haast zeker een kostbaar puntje. Dat beiden met lege handen naar huis terugkeerden, bevestigt de spreekwoordelijke wijsheid van de hoek en de klappen. En toch ! Onze tegenstander van morgenavond werd in de Ghelamco-Arena, vooral na rust, bij momenten overlopen en dat terwijl W-B voetballend, weliswaar tegen een lange tijd veredelde B-ploeg van Genk, zijn mannetje stond. Ja, Genk miste twee penalty's, maar dat gebeurde door Pozuelo en Trossard en dat zijn toch niet van de minste. Moraal van dit verhaal : Het gevoel waarmee W-B terugkeerde uit Limburg was waarschijnlijk minder slecht dan dat van Lokeren op weg van Gent naar Daknam, maar de oogst was tweemaal nihil en zaterdagavond beginnen beide ploegen weer met een propere lei.

Bij Sporting Lokeren is het uitkijken of Olivier Deschacht zijn debuut zal maken bij de club waar voor hem een schittterende carrière in de startblokken werd gezet. Olivier ligt als mens bij de meeste voetballiefhebbers niet in de bovenste schijf en voetballend waren hoogstandjes maar zelden aan hem besteed, maar louter verdedigend en als verlengstuk van de trainer op het veld, kan hij de thuisploeg zeker diensten bewijzen. Voor Waasland-Beveren is verliezen zaterdag geen optie, want in dat geval en mits winst van Moeskroen, is de rode lantaarn een feit. Nu kan je die beter na speeldag 6 dragen dan na speeldag 30, maar men wil gewoon niet weten hoe dat symbolisch rotding ervaart. Tot hier het wirst case scenario, maar er bestaat ook zoiets als een droomscenario en dat is winnen in Lokeren. Daarmee zou de lucht nog niet volledig uitgeklaard zijn, maar het zou wel een verdubbeling van ons aantal punten betekenen en dat in de wetenschap dat er van de 6 gespeelde wedstrijden op dat moment, 4 buitenshuis werden afgewerkt.
Door de onopvallende prestaties tot nu toe van Forte en Ndao zocht W-B tot het laatste moment naar offensieve versterking. De Bosnische topschutter van het moment Elvir Koljic was even in beeld, maar W-B besloot zelf de deal af te blazen.
In laatste instantie werd de 26-jarige Griek Apostolos Vellios die nog een verleden heeft bij Lierse, voor een jaar gehuurd van Nottingham Forrest. Het aantreden van deze balvaste spits vanavond in Lokeren is uitgesloten.

Patrick Van Wesemael.