Waasland-Beveren heeft zaterdagavond een slechte zaak gedaan in het klassement onderin. Het verloor de Wase derby op Daknam met de kleinste score na een doelpunt dat qua schoonheid niet in deze wedstrijd thuis hoorde.
De dagen dat de confrontatie tussen Lokeren en Beveren een garantie was voor een vol huis liggen blijkbaar definitief achter de rug. En of de thuisblijvers gelijk hadden ? Zeker wel, want het werd zaterdagavond een troosteloze bedoening die gedoemd was op een brilscore te eindigen tot in de 84ste minuut de Lokerse nieuwkomer op de linksachter Ben Harush met een geniale afstandstrap doelman Roef te grazen nam waardoor de partij die geen winnaar verdiende er toch een kreeg.
Diezelfde Davy Roef was in de voorafgaande minuten in de tweede helft nauwelijks aan de tand gevoeld, maar had halverwege de eerste helft wel een knappe redding in huis op een schot van Miric. Bij een zeer matig Waasland-Beveren kwam de weinige dreiging van Ampomah die de Lokerse keeper De Wolf enkele keren tot een prima tussenkomst dwong. Boljevic was zaterdag onzichtbaar en het raadsel waarom Yannick Ferrera er week na week voor kiest om met 10 man te spelen wordt bij de supporters stilaan een grote ergernis. Geen mens die nog begrijpt waarom Forte mag starten, want de luxe om met 10 op het veld te staan is er niet, of zoals ons lid Geert DV na aankomst in ons lokaal opmerkte : "in &eaciteén seizoen 5 spelers van het niveau Morioka, Seck, Anbang, Jans en Demir laten vertrekken eist onvermijdelijk zijn tol", zeker wanneer hun vervangers de gewone middelmaat amper halen. Eupen heeft bewezen dat er op een week veel kan veranderen, maar het wordt dringend tijd voor Ferrera en zijn mannen om daar nu snel werk van te maken. En in Moeskroen zullen ze denken : 0 op 18 is geen ramp, want één overwinning is voldoende om op een veilige plaats te staan. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

W-B VERLIEST DE WASE DERBY MET 1-0

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen op Daknam. De thuisploeg won zonet met 1-0 na een heel gezapige partij.
Het eerste kwartier bleek een studieronde te worden. Meteen volgden er twee mogelijkheden, één voor elke ploeg. Aleksandar Boljevic zette een hoekschop scherp voor. Doelman De Wolf ging onder de bal door, maar ook enkele Leeuw kon de bal beroeren. Aan de overkant toonde Davy Roef zich scherp voor de derby. De Ridder kopt via Caufriez tot bij Miric. Hij kon intrappen, maar onze goalie pareerde perfect. In minuut 32 ging Nana Opoku Ampomah voor het eerst op wandel. De Ghanees zette twee verdedigers in de wind en poogde De Wolf te lobben. De goalie kon de bal nog net beroeren en tikte in hoekschop. Op die hoekschop werd Jubitana vrijgespeeld. Hij had iets heel moois in gedachten en slaagde ei zo na in zijn opzet. De krulbal ging echter milimeters naast de kooi.
In minuut 37 was er een tweede fluxe actie van Ampomah, hij kwam uiteindelijk oog-in-oog met de doelman, maar die kon nog net pareren. Rusten bij 0-0, ontnam Visser met zijn rustsignaal een loepzuivere kans voor geel-blauw.
Na de pauze begonnen beide ploegen afwachtend. Het was wachten tot minuut 64 op een eerste keer opschudding. Ampomah zette zich goed door op links, maar zijn voorzet was te scherp en ging voorlangs. Met nog twintig minuten op de klok was er een derde goede actie van Ampomah. Hij kwam goed naar binnen van de linkerflank en viseerde de korte hoek. De Wolf kon redden, maar had daar de nodige moeite mee. In minuut 80 trapte diezelfde Ampomah opnieuw naar doel. De Wolf kon opnieuw redding brengen en tikte de bal over de lat. Aan de overkant trapt Ben-Harush, met nog vijf minuten op de klok, naar het doel van Roef. De bal verdween in de kruising: 1-0. Ongelofelijke meeval voor de thuisploeg, dat voordien geen enkele keer gevaarlijk bleek. W-B kon niets meer terugdoen en verliest de Wase derby.

Opstelling Lokeren:
De Wolf, Deschacht, Overmeire, Cevallos, Ben-Harush, Hupperts, Miric, De Ridder, Marecek (87' Terki), Tirpan, Filipovic
Opstelling Waasland-Beveren:
Roef, Massop, Boljevic, Forte (82' Ndao), Jubitana, Keita (67' Heymans), Ampomah, Caufriez, Abdullah (86' Badibanga), Vukotic, Schryvers

Doelpunten:
85' Ben-Harush

Gele kaarten:
20' De Ridder (fout), 38' Schryvers (fout), 75' Abdullah (fout), 83' Ndao (fout)