StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een verontrustend rekensommetje.
We zijn 6 speeldagen ver in de Jupiler Pro League en Waasland-Beveen wacht nog steeds op zijn eerste driepunter. De kansen zijn er geweest, want tegen Standard (Ampomah) en STVV (jubitana) kreeg W-B in de slotfase (of dat verdiend zou zijn is op dat moment niet aan de orde) kansen om het pleit in zijn voordeel te beslissen en dan heb ik het niet eens over de 1-2 voorsprong in Genk die in het slotkwartier uit handen werd gegeven.
Ik zat plots met het volgende vervelend rekensommetje in mijn hoofd : vorig seizoen pakte Waasland-Beveren in dezelfde 6 wedstrijden als die nu gespeeld zijn, 8 punten meer en dat is toch wat ! Toen werd er in Waregem gewonnen (nu 2-2 gelijk gespeeld), tegen Standard gewonnen (nu 0-0), in de Ghelamco-Arena werd zowel het voorbije als dit seizoen verloren, in Genk 3-3 gelijk gespeeld (nu 3-2 verloren), tegen STVV gewonnen (nu 2-2 gelijk gespeeld) en in Lokeren werd het een 1-1 puntendeling (zaterdag met 1-0 verloren). Eenvoudiger weergegeven , maar daarom niet minder ernstig ziet dit rekensommetje er als volgt uit : vorig seizoen pakte Waasland-Beveren 11 op 18 tegen deze ploegen en dit seizoen blijft het steken op 3 op 18. Omdat de motor van W-B vorig seizoen, vooral na de winterstop, flink begon te sputteren kan deze berekening nog een stuk positiever worden, maar het wordt hoog tijd om daarmee na de interlandbreak te beginnen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Vanaf dit seizoen zullen we deze rubriek beperken tot Bornem en Yellow Blue.
Beide ploegen maakten een degradatie mee zodra die verwerkt is worden er meestal plannen gesmeerd om die kater met een mooi seizoen door te spoelen. Titelambities hebben ze bij mijn weten in Bornem niet, wel bij Yelow Blue Beveren. Het seizoen van beide ploegen is spijtig genoeg met een eerste ontgoocheling begonnen. Bornem verloor in de derde amateurreeks met 1-3 van Terenesse (de Bornemse treffer was van Vini Verhoeven). Yellow Blue speelt nu in de derde provinciale Oost-Vlaanderen en raakte thuis tegen Rangers Opdorp niet verder dan een 1-1 puntendeling. YB kwam na rust op 1-0, maar liet de volle inzet ontglippen in de slotfase. PVW

PVW.