StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Moet het bestuur een tandje bijsteken in de zoektocht naar investeerders ?
Afgelopen seizoen heeft Waasland-Beveren goed geboerd op het vlak van uitgaande transfers. Gano, Morioka, Seck en Camacho verlieten de club en spijsden de clubkas zoals nooit voorheen in de prille geschiedenis van Waasland-Beveren. Een must wordt dan vaak als excuus aangehaald, maar een mens vraagt zich af wat er was gebeurd indien deze spelers wiens waarde op korte tijd pijlsnel was gestegen omwille van hun sportief uitstekende prestaties, tegenvallers waren geworden zoals we er dit seizoen meerdere hebben lopen. Daarover wil ik het nu niet hebben, maar wanneer een club als Waasland-Beveren zulke goeie zaken heeft gedaan en daarvoor ook de nodige felicitaties in ontvangst heeft genomen, vervolgens nog bijzonder beperkt blijft in de financiële mogelijkheden om de vertrokken spelers te vervangen door min of meer sportief vergelijkbare spelers, zit er toch iets grondig fout. Volgens mijn bescheiden mening is dat onmogelijk vol te houden op iets langere termijn, tenzij serieuze steun van buitenaf. Vaak werd de interesse van buitenlandse investeerders (binnenlandse hebben bij mijn weten nooit gemeende interesse betoond) afgedaan als het over boord gooien van de lokale binding met middenstand en supporters, maar is dat zo ? Bovendien is het product voetbal zo duur geworden dat zelfs de hulp van veel gulle lokale middenstanders, niet meer dan een druppel op een hete plaat is. En wat die binding betreft, als er resultaten zijn wordt die heus wel snel hersteld. Overigens, als supporters en middenstand een overtal aan exotische spelers moet accepteren (en dat is zeker niet alleen het geval bij Waasland-Beveren) nemen we er de buitenlandse investeerders wel bij !

* Wordt W-B de kampioen van de vriendschappelijke matchen ?
Donderdag namen Oostende en W-B in een vriendschappelijk treffen het tegen mekaar op in een wedstrijd tussen afvallers van de eerste ploeg in het voorbije weekend. Nadat Knokke en Lokeren eerder al het onderspit moesten delven, ging nu ook Oostende voor de bijl. Het werd 1-4 er was zelfs een primeur te beleven, want Francesco Forte maakte een doelpunt. Louis Verstraete, nieuwkomer Apostolos Vellios en Karlo Lulic tekenden voor de andere drie Wase rozen. Kunnen deze jongens op 15 september wanneer Eupen naar de Freethiel komt, hun ticket voor de cinema ruilen met de mannen die in Lokeren op het veld stonden en eens bekijken of spelen lukt die avond.

* Beloften pakken eerste overwinning.
Maandagavond wonnen de beloften van Waasland-Beveren hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Op de Freethiel werd het 2-1 tegen hun leeftijdgenoten van Eupen. De eerste helft ging het spel goed heen en weer met wisselende kansen, maar het was Toon Van Goethem die in de 28ste minuut een hoekschop in doel kon verwerken. In de 39ste minuut kon W-B de score verdubbelen dankzij een penalty omgezet door kapitein Flo Van Noten.
De bezoekers uit Eupen voerden meteen na de hervatting de forcing door en dat leverde een vroege aansluitingstreffer op. De Oostkantonners bleven na de 2-1 op hun elan doorgaan en keeper Swolfs moest enkele keren gevat tussenkomen om de gelijkmaker te verhinderen, maar de stand wijzigde niet meer. De eerste overwinning is binnen en dat kan een opsteker zijn voor de bekerwedstrijd op de Freethiel tegen Dessel Sport van aanstaande maandag 10 september om 20 uur.
Samenstelling W-B :
Swolfs Anthony, Van Spitael Dani, Van Goethem Toon, Gamboa Alexis, Liessens Davino, Van Noten Flo, Vercauteren Rahman, Vanzo Floriano, Claeys Quinten, Aps Vincent, Trari Mauro.
Wisselspelers :
Bleyenberg Lars, Knollenburg Arne, Zarouali Souhail, Pavlov Phillipp, Ahmed Yumit, Ben Omar Yassin, N' Tima Luc.
Vervangingen :
Gamboa Alexis, Vanzo Floriano, Trari Mauro, Vercauteren Rahman en dit door Knollenburg Arne, Zarouali Souhail, Pavlov Phillipp, Ahmed Yumit.
Met dank aan de ploegafgevaardigden Rudi Leys en Louis De Bruyne,

PVW.