StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Documentaire Sideline gelanceerd.
Maandagavond ging op het Filmfestival van Oostende de documentaire Sideline in wereldpremiére. Dit prachtig werkstuk is de moeite waard om de komende weken eens te gaan bekijken en dat kan in de diverse bioscopen in Vlaanderen. Bezieler van deze bijzonder interessante docu is onze peter Maarten Goffin die op een schitterende wijze in beeld brengt hoe Afrikaanse voetballers vaak met mooie praatjes naar Europa worden gelokt. Zo lang alles van een leien dakje verloopt is er geen vuiltje aan de lucht, maar wanneer het Afrikaans talent minder groot is dan vooraf gehoopt (en dat gebeurt wel vaker) of de betrokken speler te maken krijgt met een ernstige blessure, worden zij vaak aan hun lot overgelaten om vervolgens in de annonimiteit en in sommige gevallen ook criminaliteit te belanden. Een dikke proficiat aan onze peter en zijn team voor deze waarheidsgetrouwe bijdrage die ons laat kennis maken met die andere, veel minder rooskleurige kant van ons voetbal. Voetballiefhebbers, zeker de moeite waard om eens een avondje voor uit te trekken !

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue heeft zich na de tegenvallende opener van speeldag 1 uitstekend herpakt op het veld van Klinge. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-3. Komend weekend is er de moeder aller derby's, want dan komt leider Bosdam Beveren naar de Freethiel. Beide terreinen zijn op amper 50 meter van mekaar gelegen.
Ook het Bornem van Robby Buyens nam sportieve weerwraak na de thuisnederlaag in het openingsweekend tegen Ternesse. De Klein-Brabanders gingen met 0-2 winnen bij Pelt. En er was nog goed nieuws van de U21 van Waasland-Beveren : zij wonnen maandagavond hun thuiswedstrijd in het kader van de Beker van België met 7-1 van Dessel Sport. Een verslagje met doelpuntenmakers volgt later deze week.

PVW.