StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET IS AL VAN MOETES !

Morgenavond is KAS Eupen de tegenstander van Waasland-Beveren op de Freethiel en ook al zijn we nog maar aan speeldag 7 toe, het blik met gezegden zoals : het water staat tot aan de lippen, het is vijf voor twaalf, het is van moeten enz. mag al worden open getrokken. Natuurlijk is het nog veel te vroeg om paniekvoetbal te spelen, maar wanneer de rode lantaarn gevaarlijk dicht in de buurt komt is de nodige realiteitszin geen luxe.

Waasland-Beveren ging de interlandbreak in met een gevoelige 1-0 nederlaag op Daknam. Pijnlijker nog dan het verlies op zichzelf, was dat de mannen van Yannick Ferrera tegen een ook al weinig imponerend Lokeren, een slechte match speelden. De gevolgen waren pijnlijk, want Lokeren speelde haasje-over met W-B en rode lantaarn Moeskroen heeft in theorie voldoende aan een overwinning om hetzelfde te doen. De clubleiding beloofde op de website van Waasland-Beveren er alles aan te doen om de spelers tegen Eupen revanche te laten nemen voor het smadelijk verlies op Daknam, maar wanneer dat voornemen vanuit de bestuurskamer moet komen is het zorgelijk.
Er zijn alvast twee factoren die de hoop op een positief resultaat kunnen hebben : W-B speelde nog maar 2 keer thuis en deed dat tegen Standard en STVV ver van slecht. Daarenboven haalde het op de laatste dag van de transferperiode de Griek Apostolos Vellios binnen die een "goeie" indruk zou laten op training en in de gespeelde oefenmatch in Oostende. Neemt hij de plaats in van Francesco Forte of durft Ferrera het aan thuis met 2 spitsen te spelen ?

Tegenstander Eupen is het perfecte voorbeeld van "niet te vlug panikeren". Vier matchen lang dacht het dat ook de doelpunten van de tegenstander aan het eigen conto werden toegevoegd. Toen werd het voetbalreglement nog eens goed gelezen en dat leverde overwinningen op in Moeskroen en thuis tegen Standard. Ja, zo simpel kan het zijn ! Een ding staat vast : voetballen kan Eupen als de beste en er loopt aan de Kehrweg waarschijnlijk meer talent rond dan in Beveren, maar soms willen ze dat te nadrukkelijk demonstreren en moet het collectief plaats maken voor het individuele en da's nooit een goed idee. Indien 7 op 9 wordt gepakt in de volgende 3 partijen (thuis Eupen en Charleroi en uit Moeskroen) is onze tegenvallende competitiestart grotendeels gecompenseerd. Komaan Leeuwen, begin er aan !

Patrick Van Wesemael.