StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg HEEFT HET BESTUUR WEL BIJ DE JUISTE PLOEG OP TAFEL GESLAGEN ?

Na de ontgoochelende derby op Daknam beloofde het bestuur van W-B een revanche tegen Eupen, maar daarvan was zaterdagavond maar weinig te merken. De match die moest gewonnen worden was nauwelijks het aanzien waard, maar daar hebben ze deze nacht in Eupen niet wakker van gelegen. Aan goeie wil ontbreekt het meestal niet, maar dit W-B is een ploeg zonder ziel en we mogen er niet aan denken dat de 2 mannen die nog het meest wroeten Ampomah en Bojevic (Aleksandar ging zo egoïstisch voor eigen succes dat het Beverse publiek zich tegen hem keerde) aan de winterstop opnieuw last krijgen van transferitis, want dan is het vuur helemaal uit de ploeg. Ik heb me al mateloos geërgerd aan het te pas en te onpas wisselen met spelers van Ferrera, maar het heeft wel één ding aan het licht gebracht : of hij nu veel of weinig wisselt, het wordt nooit slechter, maar spijtig genoeg ook nooit beter, terwijl een wissel juist tot doel heeft bij te sturen in de hoop dat het geheel er op vooruitgaat. Het meest zorgelijke aan deze situatie is dat men het gevoel heeft dat één of twee nieuwe spelers hierin geen verandering meer kunnen brengen, want Vukotic is een grote uitzondering (letterlijk en figuurlijk). Hij is een echte aanwinst, terwijl de 18 anderen zeer matige niewkomers zijn en dan heb ik het niet over enkele jonge gasten zoals Heymans, Jubitana of Gamboa die geen of onvoldoende kansen hebben gekregen tot nu toe.

Zullen we het toch nog kort over de match van gisterenavond hebben ? Het zegt iets over het aanvallend vermogen van beide ploegen wanneer die 12 in het geval van W-B en 17 in het geval van Eupen goals na 6 matchen hadden geïncasseerd en op speeldag 7 hun onderling duel op 0-0 eindigt. Natuurlijk waren Ampomah en Badibanga heel dicht bij een doelpunt dat de wedstrijd waarschijnlik had open gebroken, net als Abdullah met een schuiver, maar dat is al bij al te weinig voor een thuismatch die gewonnen moest worden en dat tegen een Eupen wat niet eens zo'n geweldige indruk maakte. De enige 2 spelers die tot nu toe uitblinken in regelmaat zijn Davy Roef die ook zaterdag amper op een foutje te betrappen viel en Aleksandar Vukotic die spijtig genoeg zijn vierde geel karton pakte tegen de Oostkantonners. Lees hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael

W-B EN EUPEN KOMEN NIET TOT SCOREN OP FREETHIEL

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen tegen KAS Eupen. Het bleef negentig minuten nul tegen nul.
De eerste helft begon afwachtend langs beide zijden. Davy Roef was de eerste doelman die in actie moest komen. Hij deed dat goed op een poging van Fall.
Intussen reeds minuut 22. Een handvol minuten later kon Nana Opoku Ampomah alleen op de Eupense goalie gaan, maar hij verzuimde geel-blauw op voorsprong te brengen. Met nog dik vijf minuten op de klok van het eerste deel kon diezelfde Ampomah naar doel trappen, maar Van Crombrugge bracht opnieuw redding. Rusten bij 0-0.
De tweede helft kwam Waasland-Beveren scherper uit de kleedkamer. Vooral Daam Foulon toonde zich een pak sterker dan voor de koffie. Een gemeten pass op Ampomah, enkele goede voorzetten op Vellios, maar telkens zonder happy end. Net voorbij het uur zette Beni Badibanga zich achter de bal voor een vrije trap. Hij trapte goed, maar vond de dwarsligger op z'n weg naar de netten. In minuut 68 moest Roef zich voor het eerst (en het laatst) tonen in de tweede periode. Hij redde een kopbal van Boushiri goed voor de lijn. Geel-blauw bleef aandringen, zo stak Abdullah de bal net naast de kooi van Van Crombrugge en werkten Ampomah en Boljevic nog keihard om de boel te forceren; in de zone van de waarheid kon W-B geen vuist maken. De brilscore bleef negentig minuten op het bord.

Opstelling W-B:
Roef, Massop, Boljevic, Badibanga (86' Forte), Verstraete (75' Abdullah), Keita, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon (80' Jubitana), Vellios
Opstelling Eupen:
Van Crombrugge, Lazare (68' Laurent), Garcia, Marreh, Toyokawa, Gnaka, Bushiri, Pouraliganji (77' Blondelle), Ocansey (86' Pollet), Molina, Fall
Gele kaarten:
24' Keita (fout), 33' Bushiri (fout), 43' Vukotic (fout), 86' Badibanga (fout), 87' Caufriez (fout)
Toeschouwers:
3907

MARTIJN DE JONGE