StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B als enige ploeg zonder overwinning.
Speeldag 7 zit er op en die heeft niet geleid tot de bevrijdende eerste overwinning van het seizoen voor Waasland-Beveren. Het speelde tegen Eupen niet zijn slechtste wedstrijd, maar het toonde op enkele spelers na, te weinig honger om die zo broodnodige eerste driepunter te laten bijschrijven.
De "over mijn lijk-mentaliteit" van een Joachim Van Damme zou bv. In Lokeren en tegen Eupen goed van pas zijn gekomen. Wat mits winst tegen Eupen en gezien het verlies van Lokeren, Kortrijk en Zulte-Waregem een interessant weekend was geweest, werd nu een afknapper van formaat door o.a. de onverwachtse winst van het puntenloze Moeskroen tegen Kortrijk. Het beangstigende aan deze situatie is dat zelfs de grootste optimist geen verbetering ziet in hetgeen W-B op de mat brengt en dit zal het bestuur zonder twijfel grote zorgen baren. Twintig spelers aan de deur zetten is nu en in december geen optie en dus blijven er niet zoveel mogelijkheden over om een schokeffect te bewerkstelligen tegen Charleroi komende zaterdag. Vraag is alleen of deze spelersgroep gevoelig is voor een schokeffect, want tot vervelens toe hebben we ook zaterdag weer moeten vaststellen dat deze groep arm aan spelers met voetbalintelligentie is. Week na week wordt het team gewijzigd wat er op wijst dat de coach na 7 speeldagen nog steeds geen basisploeg in zijn hoofd heeft, zelfs niet bij benadering. Hij blijft er maar op los wisselen en voor een ploeg die al niet bulkt van talent is dat een dramatische evolutie. En zoals gisteren al geschreven, wie hij ook wisselt, een opmerkelijke verbetering is (wat mij betreft op Jubitanaa na) uitgebleven wat de stelling van Ferrera versterkt die vindt (en het is een pijnlijke concluzie) dat hij geen betere spelers heeft.
Ik trek mijn woorden uit het verleden niet terug een voorstander te zijn geweest van het aanstellen van Yannick Ferrera als trainer van Waasland-Beveren (Verheyen genoot de absolute voorkeur), maar ik blijf worstelen met de vraag : wat heeft het bestuur dat de voorbije 2 à 3 seizoenen zulke goeie transfers heeft gedaan, in hemelsnaam bezield om zoveel zeer matige spelers naar Beveren te halen ? Simpel even Googlen volstond om voldoende informatie te vinden en ernstige twijfels te hebben, want spelers met veel clubs op korte tijd is meestal geen goed voorteken. Natuurlijk kan niet elke transfer een schot in de roos zijn, maar hier hebben we toch te maken met te veel jongens waarvan er dertien in een dozijn zitten. En waarom heeft die zo vervloekte kwantiteit het weer gehaald van de kwaliteit ? Wordt vervolgd !

* Voetbal in de lagere reeksen.
In de derde provinciale Oost-Vlaanderen lijkt Yellow Blue gelanceerd. De gedoodverfde titelkandidaat haalde zondagnamiddag tegen straatgenoot Bosdam dat met een 6 op 6 was gestart, zwaar uit. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 5-1 voor YB dat nu mee op een gedeelte koppositie staat. Volgende maakt het de verplaatsing naar Meerdonk dat slechts 1 puntje minder telt in het klassement (YB heeft er 7, Meerdonk 6).
In de nationale reeksen slaagt Bornem er maar niet in de punten in Breeven te houden. Nadat in het openingsweekend Ternesse al in Bornem kwam winnen, volgde gisteren ook Helson Helchteren het voorbeeld van Ternesse. Bornem verloor met 1-2 en telt in de derde amateurreeks B nu 3 op 9 en daarmee zal trainer Robby Buyens geen genoegen willen nemen.

PVW.