StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Maandagavond verloren de beloften van Waasland-Beveren met 3-1 in Brugge tegen Cercle. Mauro Trari die de laatste tijd goed bij schot is, maakte de Beverse goal in een wedstrijd die al bij rust in een definitieve plooi was gelegd. Zodra we van de ploegafgevaardigden bijkomende info krijgen geven we deze graag mee aan jullie.

* Dubbel gevoel.
Ik heb de voorbije dagen wel wat mails ontvangen van bezorgde supporters die zich afvroegen of beleidsmensen als Dirk Huyck en Danny De Maesschalck (voorzitter en sportief manager) zich kunnen verzoenen met de huidige sportieve gang van zaken bij Waasland-Beveren en die reacties komen kort samengevat hier op neer : de absurde opstellingen, spelers verbranden door ze straal te negeren (Lulic, Threlkeld), geen aanvalspatronen, spelers zonder vertrouwen, ploeg zonder ziel. Het zijn rake opmerkingen, maar ik weet zeker dat de geciteerde namen daar ook van overtuigd dat ze behoorlijk op de tippen van hun tenen lopen omdat de beoogde progressie uitblijft. Deze mensen zitten natuurlijk in een lastige situatie, want uiteindelijk moet inderdaad al een tijdje wakker van liggen. Er wordt uiteraard van deze mensen verwacht dat zij het vertrouwen in de coach behouden en dat doen ze werkelijk met vuur, maar ik ben er Yannick werken met het materiaal dat zij als bruikbaar hebben goedgekeurd en als er nu iets is waar veel supporters hun twijfels over hebben is het precies die bruikbaarheid.
Nu zijn er mensen die van mening zijn dat het niet zo verstandig was eerst een container spelers te laten afzetten en pas daarna de trainer, maar het omgekeerde lijkt mij evenmin aangewezen. Een hoop spelers kopen op advies van de trainer, maar als de resultaten tegenvallen en hij zijn biezen moet pakken, blijft de club op haar beurt achter met voetballers die misschien geen eerste keuze waren. Opgelet, dit artikel is geen Wielandtje om Yannick Ferrera aan de kant te schuiven, maar als supporter voel ik me momenteel gekneld tussen de vaak vreemde opstellng van Ferrera en de bijna overtuiging dat deze groep de kwaliteit mist om een rustig seizoen te spelen en dat wringt als ik vasstel dat bij W-B de spelers die over de potentie beschikken het verschil te maken binnen het half jaar kunnen/moeten vertrekken, terwijl vergelijkbare ploegen in de JPL die spelers kunnen houden of vervangen door waardige opvolgers (zie bij STVV, Kortrijk, Lokeren enz.).
En zouden ook de aandeelhouders met een dubbel gevoel worstelen ? Pakweg een jaar geleden publiceerde onze CFO Olivier Swolfs een artikel op de website dat Waasland-Beveren een gezonde club is. Pas daarna zou een boerejaar volgen met de verkoop van Gano, Morioka, Seck en Camacho waardoor velen dachten dat W-B in het voorbije tussenseizoen kwalitatief zou investeren, maar die indruk hebben we nu niet perse. Zouden er misschien aandeelhouders zijn die (en dat is hun volste recht) het moment geschikt vonden om een gedeelte van hun investering terug te oogsten ?

PVW.