StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Docu Sideline nu definitief gelanceerd.
Vanaf vandaag is de docu Sideline over Afrikaanse voetballers die met mooie beloften naar Europa worden gelokt in de bioscoop te zien. Een van de 3 makers is de peter van onze supportersclub Maarten Goffin die sinds de wereldpremière van vorige week maandag 10 september op het filmfestival van Oostende, wordt bedolven onder de vooral bijzonder positieve reacties. Deze morgen was Maarten de gast bij Radio2 Oost-Vlaanderen en MNM en later deze voormiddag wordt hij ontvangen door Vlaams minister Muyters. Volgend jaar is de docu te zien op Canvas, maar wie zoveel geduld niet heeft kan op de website www.sideline.be de data en plaatsen terugvinden van de bioscoopzalen waar de documentaire wordt gedraaid. Alle publiciteit hier is natuurlijk prima meegenomen voor de makers die 6 jaar hebben gewerkt aan dit pareltje, maar Maarten en zijn team hebben vooral de bedoeling de docu in Afrika te promoten in de hoop jonge voetballers daar beter te wapenen in de strijd tegen malafide makelaars die enkel oog hebben voor het financieel aspect.

Het idee voor deze documentaire ontstond bij Maarten die overigens een fervent aanhanger is van Waasland-Beveren, in de periode dat het toenmalige KSK Beveren werd overspoeld door tal van Ivorianen. De namen van Yaya Touré, Yapi Yapo, Copa, Romaric, Gervinho enz. zullen voor eeuwig op het netvlies van de Beverse supporters blijven gebrand, maar het lijstje van Ivorianen die naar het Waasland kwamen afgezakt en het niet maakten was helaas een stuk langer.
Maartens nieuwsgierigheid naar hoe het die jongens welke ongeschikt werden bevonden voor het hoogste niveau, lag aan de basis van deze docu. Nogmaals dikke proficiat Maarten met dit levenswerk.

PVW.