StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Afgelopen weekend werd er opnieuw niet gewonnen door onze geliefde club. Thuis tegen Eupen lieten we het na de drie punten te pakken, een brilscore was in die wedstrijd het uiteindelijke verdict. Dat lag aan verschillende factoren: we hebben momenteel geen scorende spits, er was enorm veel pech in de afwerking èn we zitten met twee flankspelers die met oogkleppen op spelen. En daar ga ik het in dit artikel over hebben.

Jullie hebben het vast en zeker zelf ook gezien. Zowel Boljevic als Ampomah speelden zaterdag zoals ze eigenlijk al een heel seizoen spelen, met de blik naar het doel, vanuit de visie: eigen succes eerst. Voor de critici onder ons, Boljevic heeft reeds drie assists gegeven, dat is toch niet slecht? Akkoord, maar opvallend is daarin wel dat twee van de drie assists uit een hoekschop komen. Vanuit die positie is het gewoon niet meer dan logisch dat je de bal voor doel gooit, dat deze dan ook goed genomen is, is volledig zijn verdienste natuurlijk.

Maar terug naar mijn punt, naast het feit dat je heel wat pech hebt gehad in de afwerking zitten we met twee talentvolle spelers die helaas telkenmale voor eigen succes gaan in plaats van een ploegmaat in een veel betere positie aan te spelen. En daar wringt in mijn visie het schoentje het meeste. Absoluut dat je Boljevic en Ampomah nodig hebt in je elftal, enerzijds wie zou je er anders zetten? Maar daarnaast zijn het gewoon twee talentvolle flankspelers met heel wat in hun mars.

Coach Yannick Ferrera was het absoluut met mij eens, de twee wingers hebben al te vaak voor eigen succes gekozen in plaats van voor het collectief waardoor we meer dan zeker al heel wat punten zijn verloren. Het is dus vijf voor twaalf voor die twee, het tij valt nu nog te keren, aan hen om dat ook effectief te doen.

Waarom zeg ik dit, naast het feit dat ik enorm gefrustreerd ben door alweer een gelijkspel waar het anders had kunnen uitdraaien mits degelijk samenspel? Wel, het viel mij op dat er in een enige wedstrijd zonder Boljevic en Ampomah (tegen KV Oostende) aan de lopende band werd gescoord, zelfs door onze twee spitsen Forte en Vellios. Met Boljevic en Ampomah zonder oogkleppen moet dit dus zeker ook lukken.

Een eerste kans daarvoor krijgen ze komende zaterdag tegen Charleroi. Ik ben er zeker van dat Ferrera hierover heeft gesproken met de twee en heb er vertrouwen in dat de eerste driepunter eraan komt.

Met z'n allen voor drie punten!



Seppe Meul.