StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt het laatste cijfer 0 in de tabellen van W-B uitgewist ?
We kunnen er helaas niet omheen : vanavond begint Waasland-Beveren aan zijn achtste competitieopdracht van dit seizoen en er staat nog altijd een veelzeggende en kwellende nul in het aantal cijfertjes van de rangschikkng. De nul van het aantal overwinningen wordt met de speeldag kwalijker, in die mate zelfs dat er zo vroeg op het seizoen al punten MOETEN gesprokkeld worden tegen ploegen waarvan we anders zouden zeggen, alles wat we vandaag pakken is een bonus. Charleroi is er zo eentje, want alhoewel het ongetwijfeld een betere competitiestart in gedachten had, is de kloof met de play-off I-plaatsen niet groter geworden dan 5 punten.
Het moeilijke aan het bekampen van Charleroi is dat het met plezier het balbezit aan de tegenstander laat waardoor die de indruk krijgt niet slecht bezig te zijn en op zoek wil gaan naar meer dan de score op dat moment. Er is geen ploeg sluwer dan Charleroi in het kennen en uitkiezen van dat moment om toe te slaan. Vorig seizoen gebeurde dat door Hendrickx en Reizaei na rust en zonder het goed te beseffen staat men van het ene op het andere moment met lege handen. Charleroi is een ploeg die maar zelden opvallend beter is dan de tegenstander (overigens ook niet opvallend slechter), maar het kan anderszijds geen toeval zijn wanneer het telkens weer op dezelfde manier in een soort robotstijl toeslaat. Het is een minder hoog aangeschreven manier om zijn doel te bereiken, maar roeien met de beschikbare riemen en toch vaak knappe resultaten halen, ook dat is klasse. Want laten we eerlijk zijn, het kan niet anders of Charleroi moet over een zeer degelijk scoutingsapparaat beschikken aangezien het elk jaar opnieuw totaal onbekende spelers naar het Stade du Pays de Charleroi haalt die dan 1 of 2 seizoenen later op het verlanglijstje staan van een Belgische topclub. Goeie scoutin, dat zeker wel, maar het heeft ook een uitstekende architect in de persoon van Felice Mazzu. Geen man van grote woorden die amper energie verspilt aan het klagen over vertrokken spelers, maar iemand die zorgt dat de nieuwkomers binnen de kortste keren perfect weten wat van hun wordt verwacht.
Benieuwd of Waasland-Beveren in de vooravond de sleutel zal vinden om het radarwerk van Mazzu te ontmantelen, want dat en niets anders is de opdracht voor een mogelijk cruciaal duel voor Yannick Ferrera. O nee, ik heb echt niks opgevangen van een nakend Wielandtje, maar we mogen toch aannemen dat als het straks slecht afloopt en in de wetenschap dat volgend weekend Moeskroen - W-B op het programma staat, de clubleiding zijn verantwoordelijkheid moet nemen en dat is niet enkel ten opzichte van de supporters. Ik heb het rekensommetje nog niet gemaakt, maar het aantal punten en overwinningen in 2018 moet pijnlijk zijn en zeker niet van aard om het moeizaam opgebouwde positivisme in de eerste helft van vorig seizoen, te verlengen.

PVW.